Hopp til innhold

Utrygge asylsøkere i Namsos

Beboere på asylmottaket i Namsos er preget etter at en mann ble stukket i brystet og alvorlig skadd i går kveld.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

SE VIDEO: En mann er siktet etter knivstikkinga på asylmottaket i Namsos. Beboerne føler seg utrygge etter den alvorlige hendelsen.

Stein Erik Granli

Namsos-lensmann Stein Erik Granli sier de har siktet en annen beboer ved mottakssenteret i saken.

Foto: Mette Moslet Kjesbu/NRK

I dag var politiet igjen på plass på Namsos mottakssenter. I går kveld ble en beboer i 20-årene alvorlig skadd etter å ha blitt stukket i brystet. En annen asylsøker i slutten av 30-årene er arrestert og siktet i saken.

Han framstilles for varetektsfengsling i Namdal tingrett fredag formiddag.

– Ikke livstruende

– Dette ser vi alvorlig på, men heldigvis ser det ut til at den skadde ikke er livstruende skadd. Foreløpig vil jeg ikke si så mye mer om hendelsesforløpet, sier Namsos-lensmann Stein Erik Granli.

Det var i 22-tida onsdag kveld at politiet fikk melding om en hardt skadd mann på Namsos mottakssenter. Da mannen ble kjørt til Sykehuset Namsos, ble det klart at han hadde vært utsatt for ei kriminell handling.

Senere ble den skadde mannen fraktet til St. Olavs Hospital i Trondheim for videre behandling. Der er situasjonen for mannen alvorlig, men stabil.

Etterforsker bredt

Hossein Hosseini

Hossein Hosseini er en av beboerne ved Namsos mottakssenter, og han skjønner ikke hvorfor de to kameratene begynte å slåss.

Foto: Mette Moslet Kjesbu/NRK

– Vi har skjellig grunn til mistanke mot en annen beboer ved senteret. Han er arrestert og siktet i saken. Mannen sitter nå i arresten i Steinkjer.

– Vi fortsetter etterforskningen med avhør av folk på mottakssenteret. Foreløpig går vi ganske bredt ut for å finne ut hva som har skjedd, sier Granli.

Føler seg utrygge

Beboere ved Namsos mottakssenter føler seg utrygge etter gårsdagens alvorlige hendelse.

– Jeg er veldig overrasket over det som skjedde. Jeg kjenner begge to. De er kamerater som lager mat sammen, og spiser sammen. Derfor skjønner jeg ikke helt hva som gjorde at de begynte å slåss, sier beboer Hossein Hosseini til NRK.