Posthuset i Trondheim sentrum er nå tømt, men snart kan lokale og internasjonale delikatesser fylle bygningen. Eierne ønsker å starte mathall her.
– Her inne i hallen kan vi ha boder rundt, og kanskje et spisested i midten, sier Svein Erik Nordbotten, administrerende direktør i EC Dahls Eiendom mens han viser rundt i den nå tomme posthallen.
– Et krydder for byen
Posthuset i jugendstil ligger midt i sentrum.
Eierne sjekker nå om det er stor nok interesse blant landets delikatesseprodusenter til at de kan få økonomi i en mathall her.
– Det er en staselig og flott bygning, og vi ønsker å utnytte det best mulig. Kan vi tilby byen en mathall, så er det flott. En slik hall vil være et krydder og gjøre byen mer attraktiv, tror Nordbotten.
– Men vi har ingen garanti for at det ender slik, presiserer han.
Flere europeiske byer har hatt matmarkeder og mathaller lenge; Göteborg, Stockholm, London, Barcelona og Riga.
København fikk sin mathall, Torvehallerne, i fjor høst. Nå i høst åpnet Mathallen i Oslo. Og kanskje kommer også Trondheim etter.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
– Ser fram til mathall
Ute hos lokalmatprodusentene er delikatessene på plass. Produsentene har lenge lengtet etter en stor mathall i nærheten.
– Nå har det kommet en mathall i Oslo, den ser ut til å bli veldig populær. Vi ser fram til å få noe slikt i Trondheim også, sier Knut Floor, arbeidsleder hos Dalpro gårdsmat.
– Jeg syns dette høres veldig spennende ut, og jeg tror dette vil bli et bra tilfang til det som skjer i lokalmatsatsinga i Trondheim og Trøndelag, sier Aslaug Rustad, daglig leder i Oi – Trøndersk mat og drikke.
– Hvis man greier å skape et pulserende liv, kommer folk innom og da er det noe som skjer. Kanskje kan mathallen kobles med for eksempel litteratur? Litteratur, musikk, mat, kultur – det hører i hop, sier Rustad entusiastisk.
Kan åpne i løpet av et år
Åpningsfanfaren for mathallen kan komme i løpet av et år hvis eierne tror at etterspørselen er stor nok.
– Vi håper å finne ut i løpet av en måneds tid om dette er noe som kan lykkes eller ikke, sier Svein Erik Nordbotten.