– Villsauen er så liten at vi har med bogen for at det skal bli litt kjøttfylde i det. Det er veldig mye kjøtt i pinnekjøttet vårt, sier Knut Floor, arbeidsleder i Dalpro gårdsmat på Hitra i Sør-Trøndelag.
Sammen med avdelingsleder Sverre Johansen gjør han klar pinnekjøtt av villsau fra Hitra og Frøya for julesalget.
– Vi merker og henger på skrytelapper, det hører med. Vi må fortelle kundene våre om prisene og de fantastiske råvarene, sier Floor til NRK.
– Har aldri solgt så mye
Ifølge selskapet Oi! Trøndersk Mat og Drikke er det 150 lokale matprodusenter i Trøndelag.
Disse vil passere en halv milliard kroner i omsetning i år.
– Jeg synes det er svært positivt at folk har fått øynene opp for lokal mat og kvalitetsmat, sier Johansen.
– Det øker fra år til år, vi har aldri solgt så mye.
Vokser mer enn andre dagligvarer
I høst skrev Nationen at salget av denne typen mat går svært godt.
– Det vokser tre ganger så mye som annen dagligvarehandel, det er en fantastisk suksesshistorie. Og så er det ikke dyrt heller, hvis du sammenligner med ei vannflaske på 7-eleven, sa landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til NRK.no.
I alt er det 1.700 produsenter av lokal mat i Norge, ifølge Nationen.