Hopp til innhold

27 fotgjengere på knappe tre uker

Fredag ble seks personer fratatt førerkortet etter en fartskontroll på Hitra. På knappe tre uker er 27 personer blitt fotgjengere i øyregionen.

Ill.foto: Trafikkontroll

Politiet kommer til å fortsette med fartskontroller på Hitra og Frøya.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Bård Morten Johansen

Bård Morten Johansen er bekymret over at så mange kjører for fort.

Foto: Trine Aaen / NRK

Nyheten om ytterlige seks førekortbeslag på Hitra i Sør-Trøndelag fører til bekymring hos Trygg Trafikk. Det synes utviklingen er skremmende.

– Jeg er bekymret. Det er mye svinger og dårlige og smale veier. Den høye farten er også skummel med tanke på fotgjengere og syklister som ferdes langs veiene, sier distriktsleder i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen.

For knappe tre uker siden hadde politiet fartskontroll ulike steder på Hitra og Frøya. Det førte til at 21 personer ble fotgjengere.

I går var politiet ute å målte bilister ved Barmannsfjorden på Hitra, og 6 personer fikk inndratt førerkortet.

– Vi hadde kontroll i 60-sonen og tok førere med en fart på opp til 115 kilometer i timen, sier operasjonsleder i Trondheim, Solfrid Lægdheim.

Ikke en ukultur

Johansen mener alle førerkortbeslagene i øyregionen viser at folk ikke tenker på risikoen når de kjører.

– Vi vet jo at det er smale og svingete veier både på Hitra og Frøya. Mange tenker bare på at man skal klare å holde seg på veien, men med slike hastigheter kan det være vanskelig å stoppe om man møter en fotgjenger eller en syklist, sier Johansen.

Han vil ikke si at det er en ukultur verken på Hitra eller Frøya.

– På Hitra vet vi at det er mye gjennomfartstrafikk og mange har hytter i området. Så dette er nok sjåfører i alle aldrer og fra ulike steder i Trøndelag.

– Man må kjøre ganske fort for å miste lappen

Politiet opplyser at i gårsdagens kontroll var det førere fra ulike steder i Trøndelag som fikk førerkortet beslaglagt.

– Vi synes tallet er alt for høyt, og vi kommer til å fortsette med å ha kontroller på disse strekningene, sier Lægdheim.

Johansen i Trygg Trafikk påpeker at det skal litt til for å miste lappen.

– Når man mister lappen har man kjørt veldig fort. Selv ambulanser i utrykning kjører ikke like fort som mange av disse førerne, og det er skremmende.