Hopp til innhold

Vettskremt av traktor-råkjøring

Flere skal ha blitt skremt av råkjørere i traktor de siste dagene. Nå setter lensmannen setter ned foten.

Traktorer kjører med gafler på veien

– Dette er første gangen jeg hører om at vegfarende er blitt skremt av traktorer langs vegene, sier lederen i Nord-Trøndelag bondelag. Foto: Privat

Det er ikke ofte traktorer blir beskyld for å ha for høy fart langs veiene. Men nå er det er altså tilfellet i Nord-Trøndelag.

Lensmannen på Frosta sier til Trønder-Avisa at han i løpet av de siste dagene har fått mange henvendelser fra folk som er blitt vettskremt i møte med traktorer i høy fart med femstikkende spyd.

– Motgående trafikanter føler de må kjøre av vegen for å berge livet. Det er farlig og forkastelig. Vi må snarest mulig få kontroll på dette så folk kan ferdes trygt langs veiene igjen, sier lensmann på Frosta, Atle Matre til regionavisa.

– Aldri hørt om lignende

Leder i Nord-Trøndelag bondelag, Asbjørn Helland, sier til NRK at dette er første gangen han hører om at noen er blitt skremt av traktorer på veiene.

– Det vitner om at dette er et enkelttilfelle heller enn en trend. Vi bønder skal vise hensyn langs veiene, sier Helland.

Samtidig ber han om forståelse for at bønder må kjøre med redskap.

– Men man bør vise hensyn for eksempel med å vippe lasteren ned og bakover når man kjører på veien, sier Helland.

Ulovlig

Lensmannen på Frosta minner om at det er ulovlig for traktorer å kjøre på offentlig veg meg gafler som stikker fram i ansiktshøyde.

Noe også overingeniør Jon Stormoen i Statens vegvesen bekrefter.

– Det er ulovlig å kjøre med farlig redskap, slik som spyd for å lesse rundballer, påmontert traktoren på offentlig veg, sier han til NRK.