Hopp til innhold

D.D.E. ut på gratisturné

Namsosgruppa D.D.E feirer 20-årsjubileum i år, og feirer med å legge ut på gratisturné i flere trønderske kommuner.

D.D.E. på Sommerfestivalen i Selbu

D.D.E. skal i høst besøke sju småkommuner hvor de aldri før har spilt.

Foto: Hans H. Bjørstad

For musikkinteressert ungdom i sju utkantkommuner i Trøndelag skal få være med på inspirasjonskurs og konsert med D.D.E.

Påfyll og inspirasjon

Den nye plata til D.D.E heter "Energi", og i dag lansert gruppa såkalt "energi camp" på en pressekonferanse i Namsos. Og latter og energi er det alltid nok av når D.D.E er i rommet.

Ideen med denne turneen er å gi musikkinteressert barn og ungdom påfyll og inspirasjon. Det forteller Bård Jørgen Iversen i D.D.E.

– Vi skal gi ungdommene litt opplæring, og la de ha det litt artig sammen med oss. Vi skal forsøke å inspirere ungdommene til å fortsette å spille, sier Iversen.

Sju småkommuner

Frode Viken

Frode Viken gleder seg til å reise rundt i Trøndelag.

Foto: NRK

Det er Namsskogan, Røyrvik, Lierne, Leka, Flatanger, Verran og Meråker som skal få beøk av D.D.Es "energi camp" i løpet av høsten. Dette er sju kommuner hvor Namsos-gruppa sjelden eller aldri har spilt konserter før.

D.D.E. feirer altså 20-årsjubileum, og gruppa holdt tidligere i år jubileumskonserter både i Trondheim og i Namsos. I sommer har gruppa turnert rundt om i hele Norge. Men nå gir de altså bort både gratis seminar og konsert. Godt hjulpet av et energiselskap og Rock City i Namsos.

– Vi skal altså holde en gratiskonsert etter workshopen med ungdommene. Her vil også de få spille, både alene og sammen med oss. Og så skal vi spille noen av våre sanger, sier Bård Jørgen Iversen.

– En rocker i oss alle

Låtskriver Frode Viken gleder seg til turneen.

– Jeg synes det er trivelig at vi kan gjøre noe annet. Vi ble jo selv en gang inspirert av datidens musikere, og vi vil gjerne gi de unge trua på at musikken kan bli en yrkesvei. For det kan komme gode musikere fra alle steder, og det bor nok en liten rocker i oss alle, mener Viken.

Arnt Egil Rånes er enig med Viken.

– Vi skal inspirere de unge. For om vi ikke kan lære dem å spille den dagen vi besøker dem, så kan vi gi vekk inspirasjon. Få de unge til å tro på det de gjør, sier Rånes.