Nykommerne sikret europaliga for Rosenborg

Mikkel Diskerud ble den store helten da Rosenborg tok seg til europaligaens gruppespill med 2-1 hjemme mot Legia Warszawa, og dermed 3-2-seier sammenlagt.

RBK-Legia Warszawa

Jubel etter scoring av Mikkel 'Mix' Diskerud under kvalifiseringskampen mellom Rosenborg og Legia Warszawa på Lerkendal stadion.

– Det er litt vanskelig å si noe akkurat nå, fordi jeg er veldig glad. Det er så mye bra der ute, sa en tydelig rørt Jan Jönsson til TV 2 etter at avansementet var i boks.

Da hadde han nettopp sett nykommeren Diskerud få fulltreff fra 16 meter, på et tidspunkt alle regnet med at kampen ville gå til ekstraomganger.

På volley traff den tidligere Stabæk-spilleren klokkereint, og ballen føk i mål. 2-1 holdt kampen ut, og trønderne kunne juble for avansement.

– Jeg fikk krampe idet jeg skjøt, så akkurat da var det mest vondt. Men det kjennes veldig godt nå, sier matchvinneren til TV 2.

Nykommerne avgjorde

Tidligere i kampen hadde en annen nykommer, Tore Reginiussen, reddet håpet for hjemmelaget.

Etter et presist frispark fra Borek Dockal headet midtstopperen inn sitt første mål for RBK, og utlignet dermed Legias ledelse fra første omgang.

RBK hadde ballen mest, men det var Legia som scoret det første målet etter 36 minutter. Jon Inge Høiland mistet ballen i en situasjon hvor han kunne fått frispark. Det fikk han ikke.

Dermed kunne Danijel Ljuboja, en spiss med fortid i både Bundesliga og fransk 1. divisjon, sette inn kampens første mål.

Bortefansen skapte trøbbel

RBKs eneste store sjanse før pause fikk Tarik Elyounoussi etter fire minutter, uten å treffe godt nok.

Før kampen var det knyttet stor spenning til hvordan de rundt 500 polske supporterne ville oppføre seg.

Svaret kom like før pause, da en rekke bluss ble tent, og et par av stolene på tribunen tok fyr. Like før ble en supporter ført vekk av politiet, til stor forargelse for resten.

Etter pause klarte RBK å presse Legia langt inn på deres halvdel, lenge uten å score, mens Legia angrep meget forsiktig og sjelden. Nærmest var laget på to langskudd, men ellers skapte det lite.

Dermed var det Rosenborg som avanserte i Europaligaen.

Legia Warszawas tilhengere blusset da laget tok ledelsen i første omgang.