Hopp til innhold

Mot fullt tobakksforbud i Steinkjer

Administrasjonsutvalget i Steinkjer ønsker fullt tobakksforbud i kommunen.

Hvert tredje kreftdødsfall skyldes røyking

Det går mot totalforbud mot snus og røyk i Steinkjer kommune.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Bjørn Arild Gram

Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram mener det må gjøres unntak for snuserne i kommunen.

Foto: Mette Moslet Kjesbu

Kommunens politikere skal snart ta stilling til de nye tobakksreglene i Steinkjer, men så langt har det ikke vært særlig debatt. Men nå spørs det om debatten tar av.

Håp for snuserne

For i går bestemte administrasjonsutvalget å gå inn for røykeforbud for alle ansatte på jobb fra nyttår. Men ordfører Bjørn Arild Gram gir et lite håp for snuserne i kommunen, selv om han ble nedstemt i utvalget.

– Jeg vil fjerne punktet om totalt forbud mot bruk av snus mens man er på jobb på arbeidssteder knyttet til barn og unge, sier han til Trønder-Avisa .

Grams forslag vil sannsynligvis bli lagt fram på nytt når kommunestyrt skal avgjøre saken i september. Ordføreren håper det skal være mulig å bruke snus i arbeidspausene.

– En avveining

– Det er bestandig en avveining hvor inngripende man skal være. Vi tar et stort skritt å si at det ikke er lov å røyke, sier ordføreren til avisa.

Dermed ser det altså ut til at blir tobakksforbud i arbeidstida for alle ansatte i Steinkjer kommune fra nyttår. Hvis ikke politikerne i kommunestyret mener noe annet når de skal ta stilling til saken i høst.

Men folk som bor i kommunale institusjoner skal fortsatt få bruke tobakk, så fremt de ikke er til særlig sjenanse for omgivelsene, som det heter i forslaget til nytt regelverk.