Hopp til innhold

Frykter Hells Angels-jubileum

I helgen feirer Hells Angels 20-års jubileum i Trondheim. Men MC-klubben kan ikke vente seg noen gratulasjoner fra byens politikere.

Hells Angels

MC-klubben Hells Angels feirer 20 år i Trondheim i helgen. Politiet vil ikke røpe om de venter storinntrykk fra resten av Europa.

Foto: Russel A. Daniels / Scanpix

Yngve Brox (H)

Yngve Brox (H) misliker feiringen til Hells Angels i Trondheim.

Foto: Lise Sørensen / NRK

– Jeg synes det er trist at Hells Angels har holdt ut så lenge som 20 år i Trondheim, det er en motorsykkelklubb vi overhode ikke har behov for å ha her i byen, sier gruppeleder Yngve Brox i Trondheim Høyre til NRK.no.

– De kommer i alle fall ikke til å få noen gratulasjoner fra undertegnede eller Høyre.

Kan ikke gripe inn

Selv om Brox misliker feiringen, kan ikke bystyret gjøre noe med det.

– Vi kan ikke nekte folk å ha en fest, men et enstemmig bystyre har jo vært klar på at vi ønsker å bekjempe MC- kriminalitet i Trondheim sammen med politiet, sier Brox.

Flere store kontroller

Politiet ønsker ikke å røpe hvilke tiltak som blir gjort ved grensa før helgas arrangement. Men de gjennomfører flere store trafikkontroller i området rundt Hells Angels sine lokaler i Trolla, og torsdag ble en MC-fører pågrepet med store mengder amfetamin.

– Vi vil ha et ekstra påsyn opp mot det som skjer på Trolla. Politiet er bemannet slik at vi mener det er tilstrekkelig i forhold til de oppgavene som vi har, sier politiførstebetjent Geir Olav Granbo ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Trafikkontroll Trolla

Politiet kontrollerer trafikanter mellom Trondheim og Flakk i helgen.

Foto: Kjetil Nesgård / NRK

Oppfordrer folk til å ta avstand

Yngve Brox er klar på hvordan folk flest bør forholde seg til HA-feiringen i helga.

– Min oppfordring til alle som ikke er en del av dette miljøet er å holde seg lengst mulig unna Hells Angels sine lokaler i Trolla. Kriminelle mc-klubber er noe vi ikke trenger i Trondheim, og derfor er det viktig at folk viser tydelig at man tar avstand fra virksomheten deres.

NRK har gjort flere forsøk på å få tak i Hells Angels, men de ønsker ikke å snakke med media.

Hells Angels Trondheim

Hells Angels sine lokaler i Trolla i Trondheim.

Foto: Kjetil Nesgård / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.