Hopp til innhold

Fem år for knivstikking

20-åringen som er tiltalt for å ha knivstukket to menn i Steinkjer i februar ble torsdag dømt til fem år og seks måneders fengsel.

Tinghuset, Inntrøndelag tingrett

Aktor i saken, Bjørn Soknes, fikk medhold i sin påstand om fem års fengsel for knivstikkeren.

Foto: Knut Reitan / NRK

Dommer John Morten Svengård leste opp dommen i Inntrøndelag tingrett torsdag.

Domfelte ble dømt til fem år og seks måneders fengsel. Straffen var i henhold til aktors påstand, skriver adresseavisen.

– Påstander om rasisme ikke underbygd

– Jeg mener påstanden er i samsvar med det som er praksis i dag. Her foreligger det så langt jeg har klart å se ikke noen provokasjon i forkant, og ingen angrep fra de som ble utsatt for knivstikkingen, sa aktor Bjørn Soknes til NRK før dommen falt.

Anniken Mellegaard Douglas, forsvarer for tiltalte, mente påstanden var streng.

Påstanden fra tiltalte om rasistiske bemerkninger har ifølge aktor ikke blitt underbygd gjennom bevisførselen.

– Ingen har hørt eller sagt noe som kan tyde på rasistiske uttalelser, sier Soknes.

Ulike forklaringer

Gjerningsmannen har erkjent knivstikkinga på Håkkådalsbrua i Steinkjer sentrum i februar i år, men benektet straffskyld i Inntrøndelag tingrett.

To menn på 22 og 23 år, begge fra Steinkjer, ble brakt til sykehus etter å ha blitt stukket i magen. For en av dem var tilstanden lenge alvorlig.

En av de fornærmede innrømmet i retten at de kastet snøball på huset til 20-åringen, men hevder det var helt tilfeldig at de kastet på akkurat dette huset.

20-åringen har fortalt retten at han ville snakke med ungdommene, og tok med seg kniv for å forsvare seg i tilfelle det ble nødvendig.

Han forklarte at han ble truet med slag, deretter kom håndbevegelsen med kniven.