Hopp til innhold

Åpninga av Dovrebanen utsatt igjen

Den planlagte gjenåpninga av Dovrebanen utsettes ei uke. 9 mai vil togene gå som normalt igjen.

Dovrebanen stengt etter skred

Dovrebanen ble stengt etter at et jordskred tok med seg store mengder masse i Soknedalen i Sør-Trøndelag i midten av mars.

Foto: Magnar Brandset / NRK

Det har vært full stopp på Dovrebanen mellom Berkåk og Støren etter at et jordskred tok med seg ei jernbanefylling. Rundt 30 meter av skinnegangen ble hengende i løse lufta, og få dager etter ble det anslått at man måtte kjøre inn 10.000-15.000 kubikkmeter masse for å reparere skaden.

Nå er gjenåpninga satt til 9. mai.

Video Dovrebanen skal repareres3

Dovrebanen skal repareres

Åpninga utsatt flere ganger

Åpninga av banen har blitt utsatt flere gangerfordi omfanget av selve jobben med å få på plass spporet igjen var større enn Jernbaneverket antok i utgangspunktet. I tillegg har været og føreforholdene i Trøndelag vært med på å gjøre arbeidet mer langvarig enn ventet.

I ettermiddag kunne prosjektleder i Jernbaneverket, Tove Forden Ree, presentere endelig dato for åpning av Dovrebanen i Soknedalsbakkene. Det er nå klart at det vil ta enda 2 uker før togvogner kan kjøre trygt over området som raste ut.

– 9. mai vil det igjen kjøre tog over rasstedet, sier Forden Ree.

Inntil da frakter NSB passasjerene med buss forbi rasstedet. Folk må regne med forsinkelser, skriver selskapet på nettsidene sine.

Video Dovrebanen skal repareres3

Her henger jernbanen i løse lufta

– Har vært en kjempejobb

Det var befaring og drøftinger rundt framdrifta av anlegget i Soknedal i dag. Arbeidene har gått etter planen de siste ukene, men det er klart at den planlagte åpninga i løpet av den første uka i mai blir forskjøvet.

– Vi har hatt god framdrift, men det var vanskelig å treffe nøyaktig på åpningsdato. Det har vært et meget krevende prosjekt, sier Tove Fjorden Ree, til trønderbladet.no.

I morgen starter arbeidet med å legge stikkrenne i jernbanefyllinga. Massefyllinga går nå helt opp under jernbanesporet.