Hopp til innhold

Anbudsjuks til Høyesterett

Høyesterett skal behandle saken der to entreprenører er dømt for anbudsjuks i Steinkjer.

Konkurransetilsynet anket dommen fra Frostating lagmannsrett der det heter at Grunnarbeid AS og Gran og Ekran ikke samarbeidet ulovlig med vilje.

Frostating lagmannsrett senket gebyrene konkurransetilsynet og tingretten ga de to entreprenørene fra syv millioner kroner til syv hundre tusen kroner.

Det ulovlige samarbeidet skal ha skjedd i forbindelse med en anbudsrunde i Steinkjer kommune i 2007, men Frostating lagmannsrett mener altså at samarbeidet ikke var gjort med vilje eller forsett.

– Informasjon sendt ved feiltakelse

Advokat Thomas Nordby representerer entreprenørene, og sier at informasjonen som ble sendt mellom partene ble sendt ved en feiltakelse.

– Informasjonen Konkurransetilsynet legger til grunn at skal være brudd på informasjonsplikten og et forsettelig brudd, det er at det ble sendt over en epost med priser.

Høyesterett tar inn saker med prinsipiell betydning, og i denne saken er det store spørsmålet om de to entreprenørene med viten og vilje utvekslet informasjon for å lure Steinkjer kommune, og påtjene mer penger.

– Det er et spørsmål Høyesterett ikke har behandlet før. Dette er en bestemmelse som gjelder samarbeid mellom private parter. At det ikke er prøvd tidligere kan være en av årsakene til at Høyesterett ønsker å se på det, sier Nordby.