Hopp til innhold

Problematisk start for Rock City

Ressurssenteret Rock City i Namsos sliter kun få måneder etter den ofisielle åpningen. – Mye må på plass for at situasjonen skal bli bedre, sier kultursjefen.

Rock City Namsos

Rock City i Namsos ble offisielt åpnet 11. november i 2011.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Anniken Huitfeldt

Kulturminister, Anniken Huitfeldt, var til stede da opplevelsessenteret ble åpnet.

Foto: Espen Sandmo, NRK
Rock City

Rock City har vært med på å gjøre Namsos til et svært attraktivt sted i Norge.

Foto: May-Britt Smevik

Denne uka trakk Svein Karlsen seg som daglig leder i Rock City Namsos etter å ha hatt stillingen i snart to år.

– Etter et rotterace med å få gjennomført Rock City-prosjektet der vi til i den siste fasen ikke visste om vi kom i mål, var det ikke fritt for at jeg tenkte på om dette var noe for meg, sa Karlsen til Trønder-Avisa.

Nasjonalt senter

Rock City er et nasjonalt kompetansesenter for profesjonell, rytmisk musikk, og inneholder også opplevelsessenteret for Trønderrock.

Her kan publikum blant annet oppleve Åge Aleksandersens gamle skrivestue, "Verdensrommet".

Rock Citys ressurssenter planlegger nye utdanningsretninger basert på underholdningsbransjens ønsker og behov.

I tillegg skal senteret være et sted for utvikling av ideer, prosjekter, bedrifter og kompetanse innenfor underholdningsindustrien.

Vil ha en tydligere kommunerepresentant

Nå er det kjent at prosjektet har sine problemer.

Kommunen sitter med minst 120 millioner kroner i prosjektet, i avtaler om framtidige leiekontrakter og lån.

Kultursjef, Terje Adde, etterlyser en representant fra kommunen inn i styret for Rock City.

– Det er en dialog vi fører. Vi sitter med veldig store forpliktelser og i den forbindelse synes jeg det er viktig at vi finner en tydligere representant som vil ivareta interessene til Namsos kommune, sier han til NRK.

Kritisk til utviklingen

Terje Adde er på en måte prosjektets far.

I Novemver 2009 trakk han seg som styreleder i Rock City, sammen med Terje Tranaas som hadde jobbet dag ut og dag inn med dette i mange år.

Nå mener han at en ny leder bør konsentrere seg om en ting, nemlig Rock Citys hovedoppgave som er å være et ressursenter for pop og rock.

– Jeg synes man bør finne tilbake til det som var grunnlaget for hele etableringa, nemlig at man ser enhetene hver for seg og gjennom dette arbeidet finner ut hvilken kompetanse man bør forsterke staben i Rock City med.

Det betyr, ifølge Adde, at en ny daglig leder ikke bør ha ansvaret for både museeum, kino, kulturhus og ressurssentret samtidig.

– Må engasjere ungdom

Adde ser helst at den nye sjefen først og fremst skal prioritere senteret.

– Vi bør gjøre det kommunen allerede har vedtatt, å få konsolidert opplevelsessenteret så raskt som mulig. Man bør sitte igjen med en smidig, men liten organisasjon, sier han.

– Før vi får dette på plass, så tror jeg ikke situasjonen blir noe bedre. Ideen bak konseptet er jo å få ungdom til å delta, da kan ikke vi gamle mannfolka sitte å styre alt.