Hopp til innhold

Osman-saken for retten 8. juni

Etter mange utsettelser har retten nå bestemt en dato for ankesaken i forsikringsoppgjøret etter avdøde Marita Strøm fra Namsos.

Osman Omar Osman

Osman Omer Osman vil ikke at barna skal få forsikringspengene etter sin mor, men han har rømt fra fengselet i Nord-Irak og det er usikkert om han vil ta kontakt med advokat Brynjar Meling før ankesaken 8.juni.

Foto: Kjell A. Olsen / SCANPIX

Saken skal opp i Frostating lagmannsrett 8. juni 2012.

Den drapsdømte Osman Omer Osman vil dermed kjempe videre for å få livsforsikringa etter kona som han er dømt for å ha drept.

Har ventet i sju år

Osman ble i 2004 dømt til livsvarig fengsel i Nord-Irak for drapet på sin kone. Hvis han hadde blitt dømt for drapet i Norge ville erstatningen automatisk gått til parets tre barn.

Nå står pengene på sperret konto inntil saken er avgjort.

I fjor høst bestemte imidlertid Namdal tingrett at barna til den drepte Marita Strøm har rett til forsikringspengene på en million kroner etter sin mor.

Anket saken

Osman Omer Osman nekter for å ha drept kona og anket saken som etterpå har blitt utsatt flere ganger.

I januar rømte han fra et fengsel i Nord-Irak i, og senest for tre uker siden sa advokaten hans at han ikke vet hvor Osman er.

Brynjar Meling sa da at han ikke vil gjøre noe dersom Osman ikke får betaling, og at han vurderer å droppe ankesaken hvis han ikke får kontakt med klienten sin.