Hopp til innhold

Etterlyser maskotens hode

Kroppen ligger på Lerkendal, men hodet er borte vekk. Nå lover RBK finnerlønn til den som gir tilbake maskotens øverste kroppsdel.

RBK sin maskot, Troliiongen

RBK-maskoten'Troillongen' sittt hode, mens det fremdeles var forent med sin kropp.

Foto: Rosenborg Ballklubb

– Hodet forsvant etter et tyvlån natt til mandag. Det ble sist sett på en bussholdeplass på Tempe, sier arrangementssjef i Rosenborg Ballklubb, Tove Moe Dyrhaug.

Tove Moe Dyrhaug, arrangementsansvarlig, RBK

Arrangementsansvarlig i RBK, Tove Moe Dyrhaug.

Foto: RBK

Søndag spilte Rosenborg hjemmekamp mot Sogndal, lite visste RBK-supporterne at dette kunne være siste gangen de fikk se hodet til den ene av to RBK-maskoter.

– Noen tok med seg hodet etter kampen for å ha det artig. Hodet lå opprinnelig sammen med kroppen sin her på Lerkendal, men så kom noen på at de skulle ha det gøy, og tok med seg hodet ut på tur, sier Dyrhaug.

I løpet av natta ble det liggende igjen på bussholdeplassen i Hornemannsveien, og ingen orket å ta det med seg inn i bussen.

Finnerlønn

Maskoten har vært en trofast del av hjemmekampene til Rosenbort i over ti år. Det er tilsammen to maskotdrakter som bytter på å være i bruk.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Rosenborg sin maskot Troillongen

Maskoten har vært kjørkomment fotomotiv under RBK sine kamper i mange år.

Foto: Rosenborg Ballklubb

I dag etterlyser klubben "Troillongen" på hjemmesidene sine, og lover finnerlønn til den som sporer han opp.

– Hvorfor er det så mye om å gjøre å få hodet tilbake?

– Vi vil gjerne ha det tilbake. Det hører til her hos oss, og er en del av klubben vår. Det går an å lage et nytt, men vi vet at hodet finnes et sted. Noen må ha tatt det, og vi vil gjerne ha det tilbake. Vi blir helt sikkert enige om finnerlønn, sier Dyrhaug.

Enn så lenge ligger kroppen alene på Lerkendal.

Amnesti

– Har dere noen mistenkte i saken?

– Ja, forsåvidt. Men vi er mest opptatt av at hodet skal bli gjenforent med kroppen sin, og ikke ta noen syndebukker. Uansett vil vi møte de som kommer med hodet med signert spillerdrakt, og gratisbilletter. Vi skal nok bli enige, sier Dyrhaug.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.