Hopp til innhold

Stoler på de sakkyndige

Støttegruppa etter 22. juli stoler på de sakkyndiges vurderinger uansett utfall. –Vi har ikke noe annet valg, sier nestleder Tove Selbekk.

Tove Selbekk

Leder i Støttegruppa etter 22. juli, Tove Selbekk, sier de tar de sakkyndiges rapport om Behring Breivik til etterretning.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

– Vi er sikre på at de sakkyndige vil prøve å gjøre jobben sin så godt som mulig. Vi må forholde oss til de sakkyndiges rapport uansett hva utfallet er. Det er retten som vil avgjøre dette til slutt.

Det sier Tove Selbekk, nestleder i Støttegruppa etter 22. juli, etter at de i dag fikk nyheten om at Anders Behring Breivik blir regnet som strafferettslig tilregnelig i den nye sakkyndige-rapporten.

– Vi har ingen kompetanse til å vurdere Breiviks tilregnelighet, og har ikke noe annet valg enn å stole på de sakkyndige og at det retten kommer fram til er riktig, sier Selbekk.

Tove Selbekk

Leder for Støttegruppa etter 22. juli, Tove Selbekk.

Foto: Terj Bendiksby / Scanpix

–Ble dere overrasket?

– Vi vil til enhver tid forholde oss til det de har kommet frem til. Og det er det vi gjør, sier Selbekk.

Gruer til rettsaken

16. april starter rettsaken i Oslo tingrett. Den vil vare i ti uker. Dom er ventet senest 20. juli.

– Rettsaken er ingen ting vi ser frem til. Men det er nok mange delte følelser oppe i det hele. Vi ser nok heller fram til at den blir ferdig, og at ting blir gjort på en ryddig og riktig måte i forhold til tida som kommer og rettsaken, sier Selbekk.

Tøff tid i vente

– Hvordan vil dagene frem til rettsaken bli for dere?

– Dagene fremover i forhold til rettsaken, tror jeg for mange vil oppleves veldig tøffe. Derfor syns jeg det er viktig at alle sammen er best mulig forberedt på det som kommer, sier Selbekk.

Støttegruppa består av både overlevende, pårørende og etterlatte etter hendelsene 22. juli.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.