Hopp til innhold

– Bruker for mye tid på fagforeninga

Opplysningen 1881 mener tillitsvalgte bruker for mye tid på fagforeningsarbeid.

Demonstrasjon Namsos

Geir Tore Mjønes i El og It forbundet holdt appellen rettet mot Opplysningen 1881.

Foto: Espen Sandmo, NRK

El & It forbundet i Trøndelag mener Opplysningen 1881 trakasserer en tillitsvalgt, og markerte i dag sin misnøye i Namsos.

Ifølge Fagforbundet er det en tillitsvalgt det spesielt har gått ut over. Hun føler seg trakassert av arbeidsgiveren, som mener hun har bedrevet for mye fagforeningsarbeid i arbeidstida.

Rundt 50 møtte fram

I dag møtte rundt 50 fagorganiserte fra Nord-Trøndelag opp i Namsos sentrum utenfor Opplysningen 1881 sine lokaler.

Demonstrasjon Namsos

Rundt 50 personer møtte fram til demonstrasjonen i Namsos.

Foto: Espen Sandmo, NRK

Nestleder Geir Tore Mjønes i El & It Forbundet, distrikt Trøndelag, holdt en appell utenfor lokalene der han tok sterk avstand fra oppførselen til selskapet.

– Vi er samlet i Namsos i dag for å vise vår støtte til vår kollega Hanne Lise Fahsing som er tillitsvalgt for rundt 60 av våre medlemmer i Namsos. Dette er andre gangen på kort tid at selskapet har trakassert våre tilltsvalgte, sa Mjønes til de frammøtte.

Skriftlig reprimande

Den tillitsvalgte kvinnen har fått advarsler for å ha drevet tillitsarbeid i arbeidstida, men denne ble senere trukket tilbake. Isteden skal hun ha fått en skriflig reprimande med det samme budskapet.

Noe av bakgrunnen for konflikten skal også være at de ansatte gjennomførte en politisk streik 18. januar, som ledelsen ikke var enig i.

Direktør Jan Erik Sørgård i 1881 sier til NRK at de forsøker å ha et godt forhold til sine tillitsvalgte.

– Leit å få høre

– Det er leit å få høre at vi trakasserer tillitsvalgte. Jeg mener vi ikke gjør det. Vi er meget sjenerøse i forhold til å gi de tillitsvalgte tid til å gjøre en viktig jobb, sier Sørgård.

Han mener selskapet generelt sett har et godt forhold til sine tillitsvalgte, men innrømmer at situasjonen i Namsos er utfordrende.

– Vi trakasserer ingen, og følger spillereglene, og det forventer jeg også at de tillitsvalgte gjør, forteller Jan Erik Sørgård.

Tirsdag ettermiddag satt han i møte med de tillitsvalgte i Namsos i et forsøk på å løse konflikten ved bedriften.