Hopp til innhold

Sikret flytilbudet Røros - Oslo

En ny kontrakt sikrer videre flyavganger mellom Oslo og Røros. – Kjempeviktig, sier lokal aktør.

Røros Lufthavn

Flytrafikken mellom Røros og Oslo er sikret etter at Samferdselsdepartmentet i dag forlenga kontrakten.

Foto: Thor Amund Hagen

Magnhild Meltveit Kleppa

Magnhild Meltveit Kleppa håper at en ny avtale vil være klar fra høsten av.

Foto: Trond Vestre / NRK
Hilde Bergebakken

Utviklingssjef i Destinasjon Røros, Hilde Bergebakken, er veldig fornøyd med at de får utvidet flykapasiteten.

Foto: Destinasjon Røros

Samferdselsdepartementet har i dag forlenga avtalen med selskapet som flyr mellom Oslo og Røros.

Etter at anbudsrunden ble avbrutt i januar i år fordi ingen ville stille med fly som har plass til minimum 30 passasjerer, vil nå en tilleggskontrakt sikre videre flyavganger mellom Røros og Oslo fra 1. april.

I dag kunne samferdselsministeren komme med den gode nyheten.

– For meg har det vært viktig å sikre et godt flytilbud til Røros. Det er viktig for både reiselivet og fjellregionen, sier Magnhild Meltveit Kleppa til NRK.no.

– Vi lyser nå ut et nytt anbud med minimum 30 seter i løpet av våren, og det betyr forhåpentligvis at vi har en ny avtale klar til høsten, sier hun.

– Påskehelga er sikret

På hverdager er det nå to daglige flyavganger på strekningen, men fram til i dag har det ikke vært mulig å bestille billetter fra 1. april. Nå sikrer tilleggskontrakten at også alle påsketuristene kommer seg fram via luftveien.

– Både påskehelga og sommersesongen sikret, bekrefter Kleppa.

I tillegg til minimum 30 flyseter, inneholder også den nye kontrakten en ekstra avgang i løpet av helga.

– Det er et sterkt ønske fra Røros sin side at denne avgangen blir lagt til søndag, og det tror jeg vil la seg ordne, sier samferdselsministeren.

– Evig optimist

Utviklingssjef i Destinasjon Røros, Hilde Bergebakken, sier at dagens nyhet har vært etterlengtet.

– Jeg er en evig optimist, og vi vet jo at departementet hører på fornuft, men jeg må innrømme det har rådet en viss usikkerhet, sier Bergebakken.

Da nyheten om at flyruta var sikret kom, ringte de umiddelbart flere kunder som de visste kunne tenke seg en flybillett i den usikre perioden.

– Dette er kjempeviktig for både turisme og næringslivet i kommunen. Vi opplever stadig økt forespørsel når det gjelder å legge konferanser til Røros, og mer flykapasitet er helt nødvendig, sier utviklingssjefen til NRK.no.

Turist- og reiselivspriser

I fjorhøst ble Røros tildelt en svært prestisjetung, global reiselivspris. Det er det første reisemålet i Norge som noen gang har vunnet prisen.

Og i januar i år kunngjorde World Travel & Tourism Council (WTTC) at Røros er en av tre finalister til den internasjonalt anerkjente Tourism for Tomorrow-prisutdelingen.

– Prisene understreker behovet vi har for at våre turister skal få mulighet til å fortsatt besøke Røros, derfor er nyheten om flere flyavganger veldig viktig, sier Bergebakken.