Hopp til innhold

– Vi gjør alt vi kan for Ørland

De tillitsvalgte ved Ørland hovedflystasjon etterspør et større politisk engasjement, for å få Ørland som kampflybase. Politikerne mener de gjør sitt beste.

F-16 på Kreta

Stasjonssjef på Ørland hovedflystasjon ønsker seg et større engasjement fra trønderske politikere.

Foto: Lars Magne Hovtun, Forsvaret

Konkurransen tilspisser seg mellom Bodø og Ørland i spørsmålet hvor kampflybasen skal ligge.

Det er enorme verdier i form av økonomi og arbeidsplasser som står på spill og Bodø er aktivt ute for å kjempe om plassen.

Representanter fra Ørland reagerer på det de kaller laber innsats fra trønderske politikere.

– Jeg er betenkt ovenfor propagandaen som fremstilles i nord og jeg skulle ønsket meg et større engasjement fra trønderske politikere, sier Tom Guttormsen, stasjonssjef på Ørland hovedflystasjon.

Fronter Ørland

De tillitsvalgte supplerer Guttormsen.

– Folk er bekymret fordi det har vært litt slapp respons i fra politikerne i Midt-Norge. De må oppe på barrierene for å fronte Ørland, sier Roar Hegvik, tillitsvalgt fra Fellesforbundet på Ørland hovedflystasjon.

– Diskusjonstemaet nå er det høye engasjementet de viser på politisk side i nord. Det føler vi mangler fra trøndelagsbenken, sier Stig Snekvik, tillitsvalgt i Befalets fellesorganisasjon på Ørland.

Gunn Karin Gjul

Stortingsrepresentant Gunn Karin Gjul sier at kampflyprosjektet er den viktigste saken de har jobbet med i stortingsperioden.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Svarer på kritikken

Stortingsrepresentant Gunn Karin ønsker å berolige Ørland-representantene.

– Vi jobber nesten bare med denne saken som stortingsrepresentanter fra sør- og nordtrøndelag. Dette er kanskje den viktigste saken vi har jobbet med i hele stortingsperioden. Her skal ingenting være ugjort før beslutningen tas, sier hun.

Gjul sier hun også merker presset fra nord, men står støtt på at hun vil kjempe.

– Jeg tror kritikken som kommer fra Ørland nå er basert på at stasjonssjefen er utålmodig og utrygg på hva som skjer. Vi er også usikre på om Ørland blir det endelige valget og det er derfor vi legger alle kluter til, for å få overbevist de som må overbevises om, at Ørland er det beste valget, sier Gjul avslutningsvis.