Hopp til innhold

Strømavtale sikrer arbeidsplasser

NTE og Norske Skog signerer i dag en avtale som sikrer papirfabrikken på Skogn strøm til en gunstig pris.

Permitteringer Norske Skog på Skogn

Det har vært permitteringer ved Norske Skog Skogn flere ganger.

Foto: Karin Jegtvik / NRK

Den nye avtalen vil sammen med en avtale som ble inngått med Statkraft i fjor, sikrer Norske Skog Skogn tilstrekkelig kraft til full drift av fabrikken. Avtalen er inngått på kommersielle vilkår og gjelder for 7 år fra 1. januar 2012. Den nye avtalen med NTE sikrer leveranse av 0,4 TWh pr. år frem til 31.12.2018.

- Vi er godt fornøyd med avtalen. Norske Skog Skogn er viktig både for konsernet og for skognæringen i Midt-Norge. Dette er et viktig bidrag til å sikre arbeidsplasser på Skogn, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog.

- Skogn er en av de mest miljøvennlige og effektive papirfabrikkene i Europa. Sterk norsk krone og krevende markedsforhold i hele industrien, gjør at fabrikken må ha tilgang på stabile og sikre kraftleveranser til akseptabel pris for å kunne opprettholde driften, i følge konsernsjefen.

- NTE er glad for å få på plass en avtale med en svært viktig kraftintensiv industrivirksomhet i vår region. Norske Skog på Skogn er en hjørnesteinsbedrift i Nord-Trøndelag med stor betydning for verdiskaping og sysselsetting. Kraftavtalen samsvarer også godt med vår strategi for prissikring av kraftproduksjonen, sier konsernsjef Torbjørn R. Skjerve i NTE.

Norske Skog Skogn sysselsetter 450 personer. Produksjonen startet i 1966. Fabrikken produserer avispapir, med Storbritannia som det største enkeltmarkedet.