Rosenborg kapret bronseplassen

Trønderne ble nummer tre i eliteserien etter 3-2 over Viking på Lerkendal.

Mushaga Bakenga

Mushaga Bakenga ble Rosenborgs store helt i kampen der trønderne sikret seg bronse. 3-2 over Viking, samtidig som Odd Grenland og Brann tapte var akkurat nok til å ta tredjeplassen i eliteserien.

– Det var nerver her, men det er godt at vi vinner og får tre poeng, sa RBK-trener Jan Jönsson til TV2 etter kampen.

Da hadde han og resten av Lerkendal bitt negler i litt over 90 minutter, før de endelig kunne juble over å ta medalje i årets eliteserie.

Startet med kalddusj

For kampen var Rosenborgs siste sjanse til å klatre opp på tredjeplass, men det hele startet med en skikkelig kalddusj på hjemmebane etter bare to minutter.

Dommeren hadde så vidt rukket å sette i gang spillet, da Vikings Yann-Erik de Lanlay fikk ballen ved dødlina på RBKs banehalvdel.

De Lanlay viser overblikk, og legger ballen perfekt på høyrefoten til Vidar Nisja.

Han smeller til på første ballberøring, og klinker kula hardt ned i høyre hjørne bak RBK-keeper Erik Mellevold Bråthen.

Gjestene leder 0-1, til Lerkendal-publikummets store skuffelse.

Bakenga-utligning før pause

Men like før pause tar unggutten Mushaga Bakenga ansvar.

19-åringen får ballen innenfor 16-meteren til Viking, og er plutselig helt alene med Rune Almenning Jarstein.

Bakenga lurer Viking-keeperen med en iskald avslutning, og med sin 11. scoring denne sesongen sørger han for 1-1 til pause.

Chibuike høyest av alle

Få minutter etter pausen er Bakenga farlig frampå igjen.

Svenske Mikael Dorsin har tatt turen opp fra backplassen, og slår en høy ball inn i Viking-feltet. Der venter Bakenga som header ballen mot mål.

Til Jarsteins store lettelse treffer forsøket bare tverrliggeren.

Men like heldig er ikke Viking-keeperen når John Chibuike prøver seg på det samme like etter.

Etter et heftig RBK-press slår spissen alle i lufta på et hjørnespark, og stanger inn 2-1 for hjemmelaget.

Viking slår tilbake

Etter målet ligger Rosenborg an til å kapre bronseplasseringa i årets eliteserie, men medaljejubelen på tribunen stilner kjapt.

Viking-innbytter John-Helge Tveita trenger bare et par minutter for å vise at det var riktig å sette han inn på banen. Han rekker akkurat å utligne til 2-2, før Rosenborg igjen tar ledelsen på eget gress.

Nok en gang er det stortalentet Bakenga som tar ansvar. RBK-spissen header først ballen i stanga fra kort hold, men henter opp returen selv. Han får tid til å sikte og setter ballen sikkert i mål til 3-2.