Hopp til innhold

Kidnappet folk tidligere

Mandag befridde litauisk spesialpoliti i Vilnius en kidnappet trøndersk forretningsmann. Den 36 år gamle nordmannen, som mistenkt for dette, har holdt folk innesperret tidligere.

vilnius

Politiet i Vilnius i Litauen viser fram bilde av en nordmann som ble arrestert i en politiaksjon mandag mistenkt for å ha å ha kidnappet en norsk forretningsmann.

Foto: Scanpix Baltics / SCANPIX

I 2003 holdt han en bilforhandler bundet og innesperret i flere dager i en leilighet i Vilnius, skriver Aftenposten.no.

Stakk av

36-åringen er dømt for å underslå biler han har leid eller delkjøpt biler for så å bytte dem i narkotika i Øst-Europa.

36-åringen var innom en bilforretning i Oppegård utenfor Oslo på vinteren 2003. Der så han en Mercedes-Benz E240 stasjonsvogn han viste interesse for.

Bilforretningen hadde bilen inne i kommisjonssalg for en kunde. Denne bileeieren var for øvrig i nær familie med en velkjent MC-kriminell.

36-åringen skulle ha bilen over helgen. Han betalte 30.000 kroner kontant, og skulle komme tilbake på mandag.

Men hverken bilen eller 36-åringen dukket opp igjen. Bilselgeren fikk imidlertid via kontakter vite at 36-åringen befant seg i Litauen

Sperret inne

En kamerat av bilselgeren ble med som en slags torpedo og de to tok turen til Vilnius for å få betaling for bilen.

Der møtte bilselgeren 36-åringen, og forlangte penger for kjøpet av bilen.

36-åringens svar var at han tvang bilselgeren med til en leilighet i den litauiske hovedstaden. Der ble bilselgeren bundet og holdt innesperret i flere dager.

Kravet fra 36-åringen var klart og tydelig. Hvis bilselgeren skulle ha tilbake bilen, var det han som måtte betale for den.

Det ble også viftet med våpen. Bilselgeren oppfattet situasjonen som truende, og forklarte senere i retten at han ble svært redd.

Brutalt

Etter noen dager ble han satt fri, og vendte hjem til Norge uten hverken bil eller penger. Han fikk i ettertid psykiske problemer etter den belastningen han var utsatt for i Litauen

Retten har i dommen fra 2005 lagt vekt på at 36-åringen i flere tilfeller har vist brutalitet, og at han gikk med våpen synlig.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.