Hopp til innhold

- Har gledet oss i to uker

Etter 7-0-seieren over Odd Grenland, har RBK-spillerne knapt klart å vente på neste kamp. Trener Jönsson tror sulten vil synes i mandagens kamp mot Sarpsborg 08.

Lustig, Prica og Dockal
Foto: Alley, Ned / Scanpix

Det har gått to uker siden 7-0-seieren over Odd Grenland, og flere spillere har vært på landslagssamling. Mandag er det klart for Tippeligakamp igjen.

Skal ta frem sulten

– Vi må ta frem den sulten vi hadde før Odd-kampen. Jeg merket det allerede i garderoben etter kampen, at vi allerede da så frem til kampen mot Sarpsborg. Det blir viktig å følge opp det som vi gjorde sist, sier Jan Jönsson til rbk.no.

Han mener oppskriften som fungerte så bra mot Odd Grenland, skal gjentas i kampen på mandag.

Slik Jönsson ser det, var grunnen til seieren et stabilt, aggresivt og trygt forsvarsspill. Det førte igjen til et bra offensivt spill.

– Jeg håper og tror at vi kan ta tak i kampen, men vi skal ikke glemme at Sarpsborg er bra på sitt eget spill. Hvis vi klarer å håndtere det, er vi såpass farlig offensivt selv at jeg tror vi skal kunne såre dem, sier han til RBK sin nettside.

Artikkelen fortsetter under bildet

Jan Jönsson og Kjetil Rekdal

Jan Jönsson sier Rosenborg skal gjenta oppskriften som fungerte så godt mot Odd Grenland. Her er treneren sammen med Kjetil Rekdal.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Chibuike debuterer

Nigerianske John Chibuike ble presentert som ny Rosenborg-spiller under målfesten mot Odd Grenland på Lerkendal. Han har trent sammen med laget i to uker nå, og Jönsson føler seg ikke redd for å la ham debutere allerede mot Sarpsborg.

– John har begynt å finne plassen sin i laget, og det er en god fotballspiller. Vi har forsøkt å utnytte den korte tiden han har hatt sammen med laget på beste måte. Og da særlig terpet på samarbeidet med Rade, sier han til rbk.no.

Ser frem til første kamp i Rosenborgtrøya

Chibuike selv ser frem til å få sin første kamp i Rosenborgtrøya, selv om han må innrømme at han ikke vet mye om motstanderen.

– Jeg får bare prøve å spille mitt eget spill. Vi har ikke hatt mange treninger sammen, men det går bedre og bedre, sier han til nettstedet.

Han føler at Rosenborgs spill vil passe han bedre enn rollen hans i Häcken som han sier er et mye mer defensivt lag.

– Vi på topp blir mye involvert i spillet i Rosenborg, og det ser jeg frem til, sa John Ckibuike til rbk.no etter søndagens trening.

Usikkert med Rønning

Når det gjelder resten av troppen så er Per Verner Rønning det eneste usikkerhetsmomentet.

– Han gikk av treningen tidlig på søndag, og behøvde også litt behandling, så vi venter og ser i morgen om han blir med, opplyste Jönssonom etter treningen.

Det som er sikkert er at Daniel Fredheim Holm ikke blir med til Sarpsborg. Selv om han har gjennomført to gode treninger nå i helga, så ønsker man likevel ikke å ta noen sjanser med et for tidlig comeback på banen, skriver rbk.no.

Morten Moldskred har slitt med en støtskade i hælen, men den ser nå ut til å være helet.

– Jeg er i hvert fall nesten 100% igjen, sa Moldskred, og smilte da han gikk av feltet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.