Hopp til innhold

Krever mer penger av Trondheim

Nabokommunene rundt Trondheim krever en større andel av inntektekene fra bomstasjonene.

Melhus krever mer

Terje Bremnes Granmo (t.v.) og Gunnar Krogstad fra Melhus krever mer bompenger fra Trondheim.

Foto: NRK

For bommene på Klett og Være får folk fra Melhus og Malvik til å se rødt.

Vil ha noe tilbake

– Vi må sørge for å få mer av midlene som bilistene kjører inn, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Melhus, Gunnar Krogstad.

Bomstasjon

Hver måned kjøres det inn mellom 20 og 25 millioner fra denne bomstasjonen på Klett.

Foto: NRK

Ordfører Terje Bremnes Granmo er helt enig.

– Det er viktig for folk å se at når de betaler i bommen, så kommer noe tilbake til vår kommune. Slik at vi kan sette i verk tiltak som blant annet gang- og sykkelveier, og alt det som skal til for at skal få en lettere hverdag i forhold til å komme seg inn til Trondheim, sier Bremnes Granmo.

Pengene ruller inn

For hver dag ruller nye millioner in til mljøpakken i Trondheim. Bare på Klett gir bomstasjonene inntekter på mellom 20 og 25 millioner kroner hver måned.

Gang- og sykkelvei

Trondheim bygger mange gang- og sykkelveier ved hjelp av bompengene.

Foto: NRK

I Trondheim er det i løpet av det siste året startet 100 prosjekter. Gang- og sykkelveier bygges like raskt som pengene strømmer inn, og på Byåsen bygges det ny vei.

Men de som kommer fra nabokommunene og kjører gjennom bommene rundt Trondheim, får ikke like mye glede av disse pengene.

– Må få kjøre gratis

– Vi vil ha mer igjen fra miljøpakken. For oss i Melhus er det viktig at E6 fra Tonstad til Jektøyen blir gjennomført sammenhengende sånn at de som kjører og betaler bompenger ser at det går til noe de har bruk for, sier Gunnar Krogstad.

Melhus-ordføreren mener det må bli gratis å kjøre inn i sin egen kommune.

– Når du kjører hjem til din egen kommune, så skal du kjøre gratis. Det er bare å finne en teknisk løsning, og skulle ikke være noe problem å løse, sier Terje Bremnes Granmo.

Vil se på saken

Geir Vaage

Geir Vaage vil diskutere saken med Malvik og Melhus.

Foto: NRK

Kommunalråd Geir Vaage fra Trondheim Arbeiderparti lover å se på saken.

– Det viktigste grepet som er gjort er jo den betydelige reduksjonen på bussprisene. Så er vi villige til å sette oss ned med Melhus og Malvik for å diskutere tiltak som kan sørge for at flere faktisk velger å ta bussen, sier Vaage.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.