Hopp til innhold

David Guetta topper UKA-plakaten

Norges største kulturfestival topper plakaten med en av verdens største houseartister og produsenter.

David Guetta

Superstjernen David Guetta kommer eksklusivt til UKA 20.oktober, som den eneste konserten her til lands og en av få i hele Europa.

Foto: XAVIER LEOTY / Afp

– Dette er en kjempestor og sikkert veldig dyr booking, sier P3s DJ-guru og festgarantist Christine Dancke da hun får høre om festivalens siste tilskudd.

– Guetta er en av verdens aller største DJs, kanskje DJ-verdenens største popstjerne de siste årene. Han fylte Oslo Spektrum for ikke lenge siden, og konserten på UKA kommer til å bli en eneste stor fest!

– Større enn Snoop

Tidligere i sommer kunne UKA-ledelsen stolt presentere rapstjernen Snoop til årets festival. Nå mener de derimot å ha overgått seg selv.

– David Guetta er vår største headliner, og vi er utrolig begeistret over å få stjernen til Trondheim. Dette er første gang UKA stiller med en house-artist, og vi er overbevist om at det kommer til å slå godt an, uttaler UKEsjef Tore Lie Falkenberg.

Bookingsjef Eirik Frøyland Rime sier de har jobbet hardt og lenge for å sikre seg stjernen. Guettas opptredenen 20. oktober blir en eksklusiv norgeskonsert, og en av få i Europa i høst, ifølge festivalledelsen.

– Interessen for house-sjangeren har økt voldsomt de siste årene, og David Guetta har mye av æren for dette. Vi håper at denne konserten blir den største festen i Trondheim på lang tid, uttaler Rime.

Topper listene

Franskmannen begynte som DJ i 13-årsalderen, og har siden da vokst seg til å bli en av de største houseartistene og produsentene i verden.

Guettas nyeste album, “Nothing But The Beat”, ble sluppet tidligere denne uken og har allerede fløyet til topps på iTunes i land som Storbritannia, Frankrike, Australia, Tyskland, Nederland og Belgia.

Det stjernespekkede albumet inneholder også den mest populære låta hos nettmusikktjenesten Spotify for tiden, “Where Them Girls At” med Flo Rida & Nicki Minaj.

I tillegg har Guetta samarbeidet med Snoop Dogg på sangen “Sweat”. Kanskje er lov til å håpe på en smått sensasjonell gjesteopptreden i Trondheim?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.