Hopp til innhold

Frp satser ungt i Namsos

Fremskrittspartiet står sterkt i Namsos, og den siste meningsmålingen viste en oppslutning på 20 prosent. Nå går partiet til valg med ei ungdommelig liste.

Marika Aakervik Pedersen

25 år gamle Marika Aakervik Pedersen er Frps toppkandidat i Namsos.

Foto: Espen Sandmo, NRK

25 år gamle Marika Aakervik Pedersen er toppkandidat, og helt uten politisk erfaring.

Finn ut hvem du skal stemme på

Startet med Fpu

– Det er litt vanskelig å si hvordan dette går, men mange ungdommer vil være med i Frp. Etter at vi startet Namsos Fpu har mange meldt seg, og da syntes partiet det var greit at vi også fikk stå høyt på valglista i Namsos, sier 25-åringen.

Marika Aakervik Pedersen og andrekandidat Magnus Wester er begge i 20-årene, og Fremskrittspartiet skiller seg dermed ut i forhold til de andre partiene i Namsos hvor snittalderen er adskillig høyere blant toppkandidatene.

Vil trekke velgere

Namsos-ordfører Morten Stene (Ap) er selv i 50-årene, og tror kanskje Frp vil få ekstra stemmer fra de yngste velgerne.

Morten Stene jubler

Morten Stene håper på mer jubel etter valget 12. september.

Foto: Kjartan Trana / NRK

– De unge kandidatene appellerer sannsynligvis til ungdommene. De tenker kanskje ikke så mye på parti, så det vil nok ha noe å si, innrømmer Ap-ordføreren i Namsos.

Selv har Stene vært ordfører i fire år i et samarbeid med Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre. Og han vil gjerne fortsette i fire nye år.

Har mye ugjort

– Det har vært fire spennende år, men det er først nå jeg begynner å komme skikkelig inn i det offentlige systemet. Jeg kjenner flere statsråder og stortingsrepresentanter, og har mye som skulle vært gjort. Derfor håper jeg namsosingene vil gi meg fire nye år som ordfører, sier Morten Stene.

Fremskrittspartiet kan bli Namsos nest største parti etter Arbeiderpartiet. Den siste meningsmålingen viste en oppslutning på 20 prosent, mens Arbeiderpartiet fikk 30 prosent. Marika Aakervik Pedersen håper en dag å bryte den sosialistiske dominansen i Namsos.

Borgerlig samarbeid

– Drømmen er å få til et borgerlig samarbeid, men vi vil ikke i posisjon koste hva det koste vil. Vi står hardt på partiprogrammet vårt, og det vil vi følge også etter valget, understreker hun.

Fremskrittspartiet i Namsos vil prioritere eldreomsorg og redusert eiendomsskatt de neste årene. Mens ordfører Morten Stene er veldig opptatt av veiene i Namsos.

– Kommunale veier er et kapittel som vi kanskje aldri kommer i mål på, men vi har langt igjen før vi kan si at vi tilbyr bra veier til innbyggerne, sier han.

Spreke innslag

De unge Frp-politikerne i Namsos håper å komme med en del nytt når de møter i kommunestyret.

– Jeg tror vi kan tenke litt nytt i forhold til de eldre politikerne, og vi snakker kanskje mer rett fra levra. Jeg tror det kan bli en del spreke innslag i kommunestyret etter valget, sier Marika Aakervik Pedersen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.