Hopp til innhold

Ny anbudskonkurranse om røntgen og MR etter klager

Helse Midt-Norge lyser ut ny konkurranse om kjøp av bildediagnostikk etter klager på feil i anbudsrunden.

Kreftbehandling (Illustrasjonsfoto)

Helse Midt-Norge vil lyse ut ny konkurranse etter klager på feil i anbudsrunden.

Foto: colourbox.com

– Helse Midt-Norge RHF velger å avlyse konkurransen med bakgrunn i noen forhold som er påpekt i klagene, sier fagdirektør Nils H. Eriksson i Helse Midt-Norge i en pressemelding.

Beslutningen om en ny anbudsrunde kommer etter en gjennomgang og juridisk vurdering av flere klager fra private tilbydere.

– Informerte om prisene våre

– Helse Midt-Norge har informert våre konkurrenter om våre priser, slik at de har kunnet legge seg under vårt tilbud, sa administrerende direktør Tom Emil Ask i røntgeninstituttkjeden Unilabs til NRK.no i forrige uke.

I pressemeldingen skriver Helse Midt-Norge at det blant annet kom inn et uoppfordret tilbud fra en tilbyder. Dette ble tatt hensyn til i prosessen, men skulle etter regelverket trolig ha vært avvist.

– Vi starter derfor arbeid nå med å forberede en ny konkurranse. Vi vil fortsatt ha behov for private tjenesteleverandører som et supplement, men det er av flere årsaker nødvendig å se på omfanget og bruken av slike undersøkelser, sier fagdirektøren.

Frykter lengre ventetid

Unilabs er redd for at pasienter i Midt-Norge risikerer lengre ventetid på bildediagnostikk fordi Helse Midt-Norge valgte å bruke bare en leverandør.

Helseregionen vil nå utarbeide en handlingsplan for utvikling av bildediagnostikk. Det skal ifølge pressemeldingen fortsatt være god tilgjengelighet og kort ventetid for å få stillet sikker diagnose der røntgen, CT eller ultralyd er nødvendig.

– Men vi mener forbruket av bildediagnostikk ligger noe høyt, og det er mulig å utnytte utstyr og kompetanse bedre ved sykehusene våre. Vi vil dermed ha mindre behov for kjøp av bildediagnostikk fra private, sier Eriksson.

Unilab er glad for at Helse Midt-Norge har avlyst anbudet, men er fortsatt bekymret hvis Helse Midt-Norge vil redusere den totale bruken av slike tjenester.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.