3-1 til Rosenborg på Lerkendal

1-1 scoringen til Rosenborg skjedde ved hjelp av Simen Wangbergs hånd, og kan ha vært med på å snu kampen søndag kveld.

Rosenborg slo Molde 3-1 etter en thriller på Lerkendal søndag kveld. Magne Hoseth scorte først, men ledelsen varte i bare i noen minutter.

Rosenborg skyter fra corner og Simen Wangberg ender med å slå ballen i mål – med hånda. Molde protesterte vilt da dommer Svein Edvartsen godkjente målet, da han ikke hadde sett hva som skjedde.

– Det så stygt ut

Solskjær Molde

Ole Gunnar Solskjær var ikke fornøyd med Wangbergs hands.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var ikke fornøyd med det han så.

– Det er nok lurt at jeg er forsiktig med hva jeg sier om det. Det var jo stygt, og det så ikke ut som "fair play", sier han til NRK.

– Men dommere kan også gjøre feil, på samme måte som spillere.

RBK-trener Jan Jönsson synes hele saken er beklagelig.

– Det var sikkert ikke med vilje, og det var veldig uheldig at det skjedde, sier Jönsson.

Han hadde ikke diskutert hendelsen med Wangberg da NRK pratet med han Søndag kveld.

– Vi pratet ikke om det i pausen, da var det andre ting å snakke om.

Nyinnkjøpte imponerte

I løpet av den første halvtimen i kampen hadde RBK flere store sjanser. Nyinnkjøpte Dockal hadde flere harde skudd mot Moldes mål, men ingen av de gikk inn. Også Mohammed-Awal Issah fra Ghana imponerte treneren.

Jan Jönsson var fornøyd med deres innsats i kampen.

– Jeg synes de kom svært godt fra det, og det var flere gode sjanser. De kommer nok til å bli enda bedre bår de får trent mer sammen med oss.

Prica med to mål

Etter et stillestående parti i begynnelsen av andre omgang eksploderte Rosenborgs Rade Prica, da han scorte to mål med hodet i løpet av 8 minutter.

Den første scoringen skjedde ved at Prica kastet seg over Molde-keeper Bugge Pettersen, og headed ballen inn i mål. Det andre kom bare 8 minutter senere når Rosenborg skjøt frispark.

Prica hoppet høyest foran Moldes mål og satte ballen i nettet. Hodet til Prica tok dermed to mål denne kvelden.

Solskjær synes spilleren på motstanderlaget hadde gjort en solid jobb.

– Han er en svært god fotballspiller, og begge målene var det kvalitet over.

Rundt 17 500 var på plass når Molde satte kveldens kamp i gang. Molde er på toppen av tabellen, og har hatt en en eventyrlig sesong med Solskjær i spissen.

Rosenborg på 7. plass

Rosenborg ligger nå på 7. plass på tabellen foran Haugesund. 12 poeng skiller nå motstanderne i dagens storkamp. Nå er det kanskje fortsatt mulig for RBK og hevde seg i toppen.

19. Juni feiret Molde 100-års jubileum, og det kan også bli mer og feire hvis laget fortsetter med sterke prestasjoner. Molde har vunnet sine fem siste kamper i tippeligaen. Etter en vanskelig start tidlig i sesongen, har det bare gått oppover.

På hjemmekamper hadde RBK statistikken på sin side. Ifølge RBK.no har lagene nå møttes 34 ganger på Lerkendal.

Rosenborg har nå seiret hjemme hele 22 ganger, mens Molde har vunnet 8 av oppgjørene. Bare fire av disse kampene har endt uavgjort.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.