Praktfull fotballunderholdning

Rosenborg sliter med å få ballen i mål, men lillebror Ranheim disker opp med festfotball og kalas-sifre. Nå håper Robert Stene at flere får øynene opp for Ranheims underholdende spill.

Ranheim knuste Strømmen 4-1

Bare 502 betalende tilskuere fikk gleden av å se Ranheim feie Strømmen av banen i Ranheim Idrettspark søndag kveld.

Et bortelag preget av utskiftinger og skader fikk raskt problemer med å henge med når hjemmelaget, proppfullt av selvtillit, skrudde opp tempoet ute på banen.

Allerede før det var gått to minutter stupte Jo Sondre Aas frem i feltet. Headingen strøk stolpen. En enorm sjanse!

Nedturen ble derfor stor da bortelaget, nærmest ut av ingenting, kunne notere seg 0-1 etter bare åtte minutter.

Strømmens Andreas Moen fikk banke til fra distanse mot et sovende RIL-forsvar. Ballen fikk en flott dupp og Lindberg var sjanseløs.

Målet kom mot spillets gang, og det var tydelig at serielederne ikke ville gi fra seg grepet. Resten av omgangen ble en sammenhengende haglskur av innlegg mot SIF-målet.

Tunnel og kanonmål

Da det endelig løsnet for Ranheim var det med en praktscoring av toppklasse!

Daniel Krogstad fikk ballen etter et flott forarbeid fra Eirik Malmo. Den fotrappe venstrekanten fornektet seg ikke. På mesterlig vis dro han seg inn i feltet, mens han i samme bevegelse slo en sylfrekk tunnel på høyreback Erlend Krogsgård.

Det herlige utoverskrudde innlegget ble møtt av hodet til Robert Stene som raget over alle i lufta. Et aldeles forbilledlig mål, vel verdt inngangsbilletten alene!

Kampen roet seg i noen minutter, men mot slutten av 1. omgang fremsto Ranheimgutta igjen som en sverm med veps innenfor Strømmens sekstenmeter.

Dominerte i 2. omgang

1-1 til pause ga ikke et riktig bilde av hva som ble prestert ute på banen.

Bortelaget greide likevel å mønstre en viss motstand i starten av 2. omgang, men etter noen raske bytter og nye, friske bein hos hjemmelaget, ble forskjellen på lagene igjen åpenbar.

Mads Reginiussen kom inn, og etter å ha vært på banen i knappe ti minutter fikk han æren av å servere Stene som igjen dominerte luftrommet. 2-1, og all tvil ble feid til side.

Men målgivende pasning var ikke nok for Reginiussen. Ti minutter før slutt ble han spilt fri inne i feltet. Iskaldt nikket han ballen bak keeper Jørgensen som var fullstendig ut av balanse.

Ranheim spilte fotball med en voldsom glød og entusiasme, og laget har en rekke spillere som både vil og kan score mål. Like før slutt var det nok en innbytter som fikk markere seg.

Osei Oviasu knuste all motstand i feltet på en av Ranheims totalt åtte hjørnespark. Han headet ballen knallhardt i mål og fastsatte sluttresultatet. 4-1.

RIL har festet grepet

Ranheim har festet grepet om teten i 1. divisjon og har nå fem poengs forsprang på Sandnes Ulf.

Aasmund Bjørkan bedyrer at det er lenge i igjen, men har ingen problemer med å innrømme at det er moro å være Ranheimtrener om dagen.

- Vi er i veldig fin utvikling. Vi klarer å ta nye steg nesten for hver gang vi spiller fotball, og det er kjempearti å se. I perioder er vi veldig gode, og målene vi scorer er veldig, veldig bra. Fortsetter vi sånn vil resultatene komme automatisk.

Også Robert Stene, som har slitt både med småskader og scoringsform tidligere i sesongen, var i strålende humør etter kampen.

Robert Stene

Robert Stene håper flere vil komme for å se Ranheim spille.

– Vi fikk oss en i trynet i starten, men vi fortsetter å skape sjanser og da ser vi jo at målene kommer. En kjempekamp av oss rett og slett!

Og nå er du også i gang med å forbedre din egen scoringsstatistikk?

– Klart det! Vi går alltid ut på banen for å score mål. I de siste kampene har vi spilt veldig bra og skapt mange sjanser. Da vil det bli flere mål.

Nå leder dere jo 1. divisjon med fem poeng, er det på tide at det trønderske publikummet våkner opp?

- Jeg er enig i det ja. Det er jo mye artigere for oss spillere å spille for fulle tribuner. Det er klart jeg håper at det kommer flere folk, og at folk får øynene mer opp for Ranheim. Nå gjør jo ikke Rosenborg det alt for bra om dagen heller. Jeg håper i vært fall at flere møter opp og gir oss muligheten til å overbevise.

Ja, det er Ranheim som står for underholdningen i trøndersk fotball for tiden?

- Jeg skal ikke si det. Men jeg tror de fleste som møtte opp i dag føler at de fikk en god opplevese, avlsutter Stene med et glis.