Festfotball og tabelltopp!

Asker reiser fra Ranheim Idrettspark med null poeng og fire baklengsmål i sekken.

Ranheim-Asker

Lagene følte på hverandre i en drøy halvtime før Robert Stene startet scoringsfesten.

En uheldig Askerspiller Ulrik Arneberg handset ufrivillig på kanten utenfor egen sekstenmeter. Robert Stene gjorde alt rett og banket frisparket i mål. 1-0.

Asker fikk mye å stri med da Ranheim skrudde opp tempoet i angrepsspillet sitt. Fem minutter og flere store sjanser etterpå var Stene på pletten igjen. På en hurtig opprulling fikk han headet inn 2-0.

Mot slutten av 1. omgang ble gjestene regelrett rundtspilt. Like før pause var det Jo Sondre Aas sin tur til å notere seg på scoringslista. På en kontring prikket han inn 3-0, og Ranheim kunne gå i garderoben med en komfortabel ledelse.

Andre omgang ble en noe mer uryddig forestilling. Asker kom til muligheter, og hadde til og med et stolpeskudd mellom alle feilpasningene, men det var utvilsomt RIL var som var farligst fremover.

Daniel Krogstad leverte en god kamp. Den fotrappe kantspilleren var også tilrettelegger da Jo Sondre Aas la på til 4-0. Aas tok imot innlegget på flott vis, og etter en finte og en dragning banket han ballen mesterlig i hjørnet bak keeper Lars Cramer.

Resignerte Askerspillere ristet på hodet, men på tribunen var det full jubel blant de ca 450 fremmøtte.

Ranheim ruver på toppen av tabellen med 30 poeng etter 15 spilte kamper. Tre poeng bak ligger Hødd.

Aasmund Bjørkan mener RIL presterer bedre enn forventet.

– Vi kunne ikke regne med 30 poeng ved halvspilt serie da vi startet sesongen. Vi mistet ti-tolv spillere fra fjorårets tropp og kunne og jeg hadde ikke trodd de spillerene som kom fra 2. divisjon skulle greie å ta nivået så bra. De viser en veldig vinnervilje og har spilt jevnt godt i hele år. Det er vi veldig stolte av, sier en tilfreds trener.