Hopp til innhold

Løslates fra varetektsfengsel

49-åringen som er siktet for å ha mishandlet en kvinne i underlivet settes fri fra varetekt fredag.

Hovretten i Sundsvall

49-åringen i forbindelse med en sak i Sverige.

Foto: Marcus Frånberg / Sveriges Radio

Torsdag ble det kjent at sakkyndige ikke har kunnet påvise at kvinnen har skader som skyldes mishandling.

– Den sakkyndige har ikke en entydig konklusjon i forhold til årsaken til skaden. Sakkyndige kan ikke utelukke 100 prosent at skaden har skjedd ved et slikt fall som fornærmede har forklart seg om i saken, sier politiadvokat Kåre Svepstad til NRK.

Det var i slutten av mai 49-åringen ble pågrepet og senere varetektsfengslet, siktet for å ha mishandlet en kvinne i underlivet.

49-åringen nekter skyld, både han og kvinnen har forklart at skadene skyldes et uhell.

Fortsatt mistanke

Kåre Svepstad sier politiet fortsatt mener at det er grunn til å ha skjellig grunn til mistanke mot den siktede 49-åringen.

– Men rapporten fra den sakkyndige er sentral når vi nå har vurdert at vi ikke går for videre varetektsfengsling når fengslingen går ut fredag.

Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes sier til NRK at han tar rapporten til etterretning, og at dette ikke betyr at det er uaktuelt med en tiltale i saken.

Beslutningen om en eventuell tiltale tas i august når etterforskningen er ferdig.

Politiadvokat Kåre Svepstad sier politiet har kommet langt i etterforskningen, og at arbeidet kommer til å fortsette utover sommeren.

– Det gjenstår fortsatt avhør i saken, så det er den typer etterforskning som fortsatt pågår, sier politiadvokat Kåre Svepstad.

Dømt for mishandling

I juni ble 49-åringen dømt til fengsel i tre år og fire måneder i Hovrätten for Nedre Norrland i Sverige.

Mannen ble tiltalt etter at hans daværende samboer ble funnet død i en campinghytte i Östersund i 2007. Obduksjonsrapporten viste at hun døde av en overdose medikamenter, i tillegg hadde hun store skader i underlivet.

49-åringen ble frikjent for uaktsomt drap, men ble dømt for mishandling. Mannens forsvarer John Christian Elden har ennå ikke bestemt seg for om han skal anke dommen fra hovretten, ankefristen går ut 8. juli.

I 2004 ble han dømt til fengsel i to år og seks måneder for å ha påført en kvinne i Nord-Trøndelag alvorlige skader i underlivet med kniv.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.