Sushi skal ikke utsettes for varme under transport, men sushien fra Sushi Butikk Trondheim AS er blitt kjørt ut til butikker i trøndelagsdistriktet med Mesterbakerens brødbiler.
Disse bilene har ikke nedkjøling.
Butikken leverer sushi til 53 Rema 1000-butikker i Trøndelag.
Mattilsynet har nå pålagt sushibedriften å sikre at ferskvaren ikke utsettes for varme under transporten, skriver Adresseavisen.
Fant flere avvik
I slutten av mars påviste Mattilsynet fem skriftlige avvik ved butikken. Bedriften fikk da en frist til mai med å etablere rutiner som sikrer fersk sjømat og ris under fire timer med transport ut til butikkene.
– Det gikk greit i vinter, men det er usikkert om en klarer å overholde kravene til transporttemperatur i sommerhalvåret, sier Anne-Mette Wigdahl Østeraas, seniorinspektør i Mattilsynet for Trondheim og Orkdal.
Rema 1000 har nå bestemt at langtransporten skal skje med kjølebiler i sommerhalvåret.
– Vi setter i gang tiltak umiddelbart. Rema 1000 er svært opptatt av sikkerhet, sier markedssjef Thor-Egil Husby i Rema 1000 region midt, til Adresseavisen.
Det ble også avdekket mangler ved merkingen som medførte helsefare. I tillegg ble sushibedriften pålagt å montere håndvask i produksjonsrommet og en berøringsfri håndvask på personaltoalettet.
– Vi har brukt kjølebil
Eier av Sushi Butikk Trondheim AS, Trond Olav Kolstad, sier de har brukt kjølebil på langtransport de siste månedene.
– Sikkerheten står i høysetet. Det er ikke slik at sushien har ligget side om side med brødbaksten, sier han.
Kolstad sier butikken har et godt samarbeid med Mattilsynet om nye regler.