Hopp til innhold

– Dette er ikke i orden

Trondheims-Ørn må jobbe hardt for å få fornyet profflisensen, mener Rune Nordhaug i klubblisensnemda i NFF.

Rune Nordhaug kritisk til Ørn - montasje
Foto: Scanpix

Trondheims-Ørns nye regnskap, som ble presentert på onsdagens ekstraordinære årsmøte, viser at fotballklubben gikk 690.000 kroner i underskudd i fjor.

Kontrollkomiteen har konkludert med at regnskapet som tidligere ble presentert for Norges Fotballforbund (NFF), og som sørget for ny lisens til klubben, var direkte feil.

– Det som er skjedd er verken bra eller i orden, sier klubblisensnemdas Rune Nordhaug til NRK.no

– Planer ikke gjennomført

Rune Nordhaug

Rune Nordhaug i klubblisensnemda i NFF mener Ørn har en stor jobb å gjøre.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Likevel er han ikke veldig overrasket over at noe sånt kunne skje. Nordhaug hevder NFF har hatt god dialog med klubben, også i fjor da økonomien var utfordret.

– Vi diskuterte hvordan de kunne ta grep for å bedre situasjonen, men det viser seg nå at mye av det som ble planlagt ikke er gjennomført, sier han.

– Hadde vi visst at det kom til å bli slik som det nå er presentert, ville vi vært tidligere inne for å kreve handlingsplan.

Kan få følger

For med et underskudd på 690.000 kroner ville ikke klubben uten videre ha fått fornyet lisensen til å spille klubbfotball på toppnivå. Et av kravene er nemlig at klubben må kunne vise til positiv egenkapital.

– Likevel vil det være mulig å opprettholde en kontinuerlig lisens hvis de sier seg villig til å ta del i en økonomisk handlingsplan, som på sikt vil stabilisere økonomien.

Det jobbes nå med å utforme en slik plan, og klubben har frist fram til høsten til å få snudd tallene. Hvis målene for 2011 ikke oppfylles, er Nordhaug klar på at det vil komme reaksjoner.

– Vi får se hvor realistisk planen blir. De må endre en hel del for å redde økonomien, påpeker han.

Oppsigelser og kutt

Ragnar Slettestøl

Nyervervet styreleder Ragnar Slettestøl får en utfordrende jobb med å få klubben på rett kjøl økonomisk.

Foto: Stein Langørgen

Den nyervervede styrelederen i Trondheims-Ørn, Ragnar Slettestøl, får nå en tøff jobb med å snu den negative trenden. Og det blir tatt brutale grep for å redusere kostnadene.

– Vi har måttet si opp folk både i administrasjonen og på trenersiden. Vi må rett og slett ta de grepene som er nødvendig for å redde klubben, sier han.

– Vi ser kun framover nå, og jobber knallhardt for å få inn mer penger. Jeg har tro på at vi vil greie det, ellers hadde jeg ikke tatt på meg jobben.

– Har ballet på seg

Den ferske styrelederen, som ble valgt inn under årsmøtet onsdag, ønsker ikke å gå i detaljer om det som har ledet klubben inn i uføre.

– Det jeg kan si er at det har ballet på seg. Vi hadde mange uklare avtaler, i tillegg til at ansatte har trukket seg eller gått ut i sykdom. Dette er noe vi må ta lærdom av, sier Slettestøl.

Satser på eget anlegg

En av de største utfordringene for Trondheims-Ørn er ifølge Slettestøl at klubben ikke har egenkapital i anlegget sitt.

Det var imidlertid stor enighet under onsdagens møte om å se langsiktig på denne utviklingen.

– Det kan bli avgjørende for å få penger inn i kassa i fremtiden. Hvis vi ikke greier å skaffe inntekter fra eget anlegg, vil vi stå i fare for å komme i en slik situasjon annenhvert år framover, sier Slettestøl.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.