RBK vant 1.rundeoppgjøret mot tredjedivisjonsklubben Alvdal.

Alvdal - Rosenborg

Alvdal - Rosenborg.

Michael Kleppe Jamtfall åpnet det som etterhvert ble en målfest på Steinmoegga i Alvdal.

To mål på minuttet

Med to mål på ett minutt (13’ og 14’) sendte han Rosenborg i ledelsen før det var spilt et kvarter.

Men det var alt de regjerende seriemesterne greide mot bunnlaget i tredjedivisjon før pause.

For svakt, mener NRKs fotballekspert Arne Scheie.

– Det burde vært 5-0, skrev Scheie på NRK.nos cupchat.

Winsnes fra 20 meter

Etter hvilen økte Rosenborg ledelsen ved Fredrik Winsnes (52’). Ifølge klubbens egen direkterapport skjedde det på et frispark fra 20 meter som Winsnes satte i krysset.

Et drøyt kvarter senere rant det inn to kjappe RBK-mål fra henholdsvis Trond Olsen og Rade Prica.

Samme Olsen la på til 6-0 (81') og i det siste ordinære spilleminuttet skåret Per Ciljan Skjelbred Rosenborgs mål nummer sju. Det ble også sluttresultatet.

Misfornøyd med første omgang

– Jeg er ikke fornøyd med første omgang. Men andreomgangen er jeg tålelig tilfreds med, sier RBK-trener Jan Jönsson til NRK.

Jönsson sier han er glad for å være ferdig med første cuprunde, og sier det var stas å spille i Alvdal.

– Og det var ekstra flott på selveste 1. mai. Det satte en god ramme på den første cupkampen.

– Inspirerende

Hallvard Ligård var den som var nærmest å skåre for hjemmelaget

– Dette var inspirerende for resten av sesongen. Jeg håper det kan gi Alvdal et løft, sier Ligård.

Forrige gang de to lagene møttes i cupen var i tredje runde i 1989. Da vant trønderne 5-0.