Hopp til innhold

Tysland hyllet på hjemmebane

Terje Tysland ble hyllet av mange musikere fra fødebyen Namsos i en storslått konsert i Namsos kulturhus fredag kveld.

Chand Torsvik

Chand Thorsvik var blant Namsos-artistene som hyllet Terje Tysland.

Foto: Espen Sandmo, NRK

Terje Tysland med gitaren sin

Terje Tysland ble hyllet av Namsos-musikerne fredag kveld.

Foto: Ness, Rune Petter / SCANPIX

Terje Tysland og kona Unni Slettås var hedersgjester da et fullsatt kulturhus feiret en av byens store sønner med en rekke av 60-åringens mange slagere gjennom en lang karriere.

LES: 60 år med Terje Tysland

Satt i salen

Hedersgjesten selv var ikke på scenen under selve konserten. Han satt i salen og koste seg, før han senere fredag kveld og natt skal spille på Samfunnshuset i Namsos under rockefestivalen i byen.

Namsos Sangforening startet ballet, og deretter kom artistene på rekke og rad og framførte mange av Tyslands låter gjennom 40 år.

Kine og Stian Wallum

Søsknene Kine og Stian Wallum spilte og sang Prudence-låta 'Drunk and happy'.

Foto: Espen Sandmo, NRK

Chand Torsvik, Thomas Brøndbo, Frode Viken, Skjalg Raaen, Terje Tranaas, Arnt Egil Rånes, Askill Holm var blant de mange artistene som deltok, og til og med humoristen Sveinung Kveli dukket opp med trekkspill på scenen i Namsos kulturhus.

– Store forventninger

– Dette har jeg sett fram til lenge. Jeg har store forventninger til konserten, sa Terje Tysland til NRK før det hele braket løs. Og vi tror ikke han ble skuffet. Her kom både gamle og nye Tysland-perler som på ei snor. Ingen nevnt, ingen glemt.

Thomas Brøndbo

Thomas Brøndbo framførte 'All samma opp' fra plata 'Mytji arti' som kom ut i 1978.

Foto: Espen Sandmo, NRK

– Jeg kjenner jo Namsos-miljøet, og vet det er sabla mange flinke musikere og artister i byen. Dette skal bli moro, sa jubilanten som torsdag ble feiret av Namsos kommune med middag på selve 60-årsdagen.

– Blir ikke sliten

Senere i kveld skal han selv altså spille noen av sine låter fra sin lange karriere på Samfunnshuset, med et ni mann stort orkester på scenen. Og i morgen reiser Tysland til hjembygda Oppdal for mer feiring, og en ny konsert.

– Dette er så moro at jeg ikke rekker å bli sliten, sier jubilanten selv.

Og da er det vel bare å rope "send mæ en øl", og ønske lykke til med feiringen!