Hopp til innhold

Fylkeskommunen trenger statshjelp

Staten skal bidra med mer penger til kollektivtrafikken i de største byene. Det bestemte Arbeiderpartiet på landsmøtet i helga.

Busser
Foto: Andreas Skeide / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– De største byene klarer ikke å gi et godt nok kollektivtilbud i årene framover om ikke staten gir med mer penger, sier fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik.

Nok et nederlag for partiledelsen

Han er svært fornøyd med at de klarte å få igjennom dette vedtaket på landsmøtet til Arbeiderpartiet søndag. Representanter fra de største byene hadde slått seg sammen og fikk et stort flertall for større statlig satsing på kollektivtilbudet.

– Det ble riktignok nok et nederlag for partiledelsen, men det var viktig for oss å få gjennomslag for dette, fortsetter Sandvik.

Må ha statshjelp

I løpt av de neste 20 åra er det forventa at det blir 70 000 flere innbyggere i Trondheim. I Oslo tror man befolkninga øker med 400 000 personer. Prognoser viser at det daglig vil bli rundt 2 millioner flere reiser i de ni største byområdene i 2030 enn i 2010.

– Fylkeskommunen alene klarer ikke å møte transportbehovet en slik befolkningsvekst fører med seg, sier Sandvik.

Ap-landsmøtet ønsker derfor at kollektivtransporten skal ha en fullverdig plass i Nasjonal transportplan (NTP) for årene 2014-2023, spesielt for å møte utfordringene i de største byene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.