Hopp til innhold

- Høyt og midt i mål

Innbytter Christian Sæther Moen gjorde ingen feil og satte overtidsstraffen kontant bak Løv-Hams keeper.

Christian Sæther Moen satte straffesparket midt i mål etter 90 målløse minutter.
Foto: Eivind Stuevold

Årets 1. divisjon er i gang! Ranheim tok imot Løm-Ham fra Fyllingsdalen, og 453 tilskuere møtte frem for å se hjemmelaget starte sesongen i det strålende vårværet.

Selv om solen varmet var det lite sambatakter over debuten for ”nye” Ranheim. Kampen ble et svært tett og jevnt oppgjør med relativt få sjanser, men det var hjemmelaget som hadde det spillmessige overtaket.

Etter 90 målløse minutter med duellspill, feilpasninger og halvsjanser ble Daniel Krogstad felt innenfor Løv-Hams sekstenmeter. Ingen tvil - straffespark. En kalkulert Moen hadde planen klar.

– Den skulle høyt og midt i mål. Keeperen tør ikke å bli stående i kampens siste spilleminutt. Han ville gå for ei redning, og da bruker de å hive seg. Det var en utrolig lettelse å se ballen gå inn.

Lettelsen var også åpenbar hos en annen Ranheimdebutant – hovedtrener Aasmund Bjørkan.

– Utrolig deilig. Vi står i 90 minutter og får betalt på overtid. En kjempedeilig start på sesongen!

Hvordan oppfatter du straffesituasjonen?

– Den er klar. Daniel lurer backen sin og blir tatt. Vi sto ganske nært. Fra der hvor jeg sto så den klar ut. Løv-Ham er et godt organisert lag, men jeg synes guttene skal være stolte over måten vi står frem i dag.

Hva med spillet ellers?

– Åpningkamper blir bestandig jevne og tette. Risikovurderingene våre er fornuftige, men drømmespillet fikk vi ikke til i annet enn små deler av kampen. Alle kamper i Adeccoligaen blir knalltøff jobb i nitti minutter.

– Det var en flott ramme rundt kampen i dag. Det er en nydelig bane, flott vær og glade folk i publikum. Alt i alt en flott opplevelse!