Tap for Rosenborg i siste treningskamp før seriestart

RBK ledet 2-0 til det gjenstod ni minutter. Viking snudde kampen med tre raske mål.

Viking-Rosenborg

Viking - Rosenborg i et tidligere oppgjør.

Tradisjonen tro møtte Rosenborg Viking i siste treningskamp før seriestart, men denne gangen gikk gutta fra Stavanger seirende ut av duellen.

Det var, ifølge rbk.no, en frisk åpning på treningskampen i Stavanger, hvor det ble produsert flere halvsjanser i åpningsminuttene.

Uavgjort etter 1. omgang

Den første store sjansen fikk Rosenborg etter åtte minutter da Bakenga snappet ballen fra Bjørdal langt inne på Vikings halvdel. Han forserte med ballen og la ballen til Prica som kom en-mot-en mot Jarstein, og det var keeperen som kom seirende ut av duellen med en god redning.

Etter en midtperiode uten store muligheter tok Viking litt over på slutten og skapte et par muligheter, men ingen store nok til å få ballen i mål. Den første omgangen endte dermed målløst.

Bakenga og Olsen målscorere

Det var først etter åtte minutter ut i den andre omgangen at Mushaga Bakenga sørget for Rosenborg-ledelse.

Et presist hjørnespark fra Trond Olsen nådde Mikael Lustig på kanten av 16-meteren. Svensken sendte ballen i retning bakre stolpe og der dukket Bakenga opp, og headet ballen i mål.

Fire minutter senere skulle Trond Olsen gjøre det selv. I et raskt og presist RBK-angrep fikk Olsen ballen på venstresiden i 16-meteren, dro seg mot høyre og satte ballen i mål med høyrefoten, skriver rbk.no.

Snudde kampen på ni minutter

Etter 60 minutter kom Boti Goa inn for Rade Prica og fikk en avslutning på mål 19 minutter senere. Han var sterkt presset, og avslutningen gikk rett på Jarstein.

Et par minutter senere fant Nevland veien til nettmaskene. Viking hadde skapt mest etter 2-0-målet, og da RBK ikke klarte å klarere en corner, var det ikke ufortjent at Nevland fikk redusere fra tre meter.

Det tok bare fire minutter før RBKs ledelse var spist opp. Tomasz Sokolowski og Birkir Bjarnason scoret de to siste målene for Viking. Dermed endte Rosenborgs generalprøve med tap.

Møttes i generalprøve for sjette gang

Viking og Rosenborg har møtt hverandre i siste treningskamp før seriestart seks ganger siden 2003.

Rosenborg vant i 2003, 2004 og 2009. I 2005 vant Viking 2-0, mens det endte uavgjort i 2008.