Hopp til innhold

HA-vitne føler seg truet

Et vitne mot den antatte Hells Angels-lederen slipper å forklare seg.

HA- siktelsen

Den antatte HA-lederen er siktet for grovt heleri og skattesvik.

Foto: NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Politiet er ikke ferdig med å avhøre personer som er ansatt eller har tilknytning til Tattoo World. De er heller ikke ferdige med å ta beslag, men regner med å være ferdig neste torsdag.

Tirsdag foretok politiet ransakinger mot tre butikker i «Tattoo World»-kjeden i Tromsø, Trondheim og Lillehammer. Den antatte lederen for Hells Angels i Norge ble pågrepet og siktet for grovt skattesvik og for grovt heleri.

Les også:

Redd for trusler

Det er 12-13 personer politiet ønsker å avhøre. Av disse er det to personer som ikke har latt seg avhøre av politiet.

– En ble rettslig avhørt og en ville verken forklare seg for politiet eller retten, sier politiadvokat Per Martin Utkilen.

Ifølge Utkilen har retten opphevet hans forklaringsplikt.

Politiadvokat Per Martin Utkilen

Politiadvokat Per Martin Utkilen.

Foto: NRK

– Retten har faktisk opphevet forklaringsplikten i en kjennelse, som følge av at personen føler seg trusselutsatt. Det gjør jo at vi får et mer begrenset materiale.

I dag klokken 12.30 starter fengslingsmøtet i Trondheim. Siktedes advokat, Randulf Schuman Hansen møter da i tingretten.

Schuman Hansen har ikke sett den rettslige kjennelsen fra i går. I kjennelsen skriver dommeren at det er grunn til å tro på personen som sier at han kjenner seg så truet av siktede at han ikke vil forklare seg.

Les også:

– Jeg kjenner ikke til det forholdet, og jeg kan ikke kommentere det før jeg har sett kjennelsen eller dokumentene i denne saken.

Tattoo World i Trondheim

Politiet aksjonerte mot Tattoo World i Trondheim.

Foto: Tone Iversen / NRK

– Gamle forhold

Politiet vil ha den antatte HA-lederen fengslet frem til rettssaken som starter 28.mars, på grunn av fare for bevisforspillelse og gjentakelsesfare.

– Dette er jo en siktelse som var utferdiget i januar i fjor. Det er gamle forhold, så jeg må si at tidspunktet og grunnlaget er noe spesielt. Hvis det er bevisforspillelse det er fare for, så har han jo vært utenfor fengsel i ett år etter at denne siktelsen ble tatt ut, sier advokat Schuman Hansen.

Fengslingsmøtet starter i Trondheim i dag klokken 12.30.