Hopp til innhold

- Dette er ko-ko!

Trondheimsordfører Rita Ottervik karakteriserer et forslag fra sin egen administrasjon som ko-ko.

Rita Ottervik

Ordfører Rita Ottervik mener det er dumt å kombinere ishall og håndballhall.

Foto: Vigdis Wågø-Wares / NRK

Politikerne har bedt om å få en håndballhall i Trondheim snarest, men fikk etter to måneder et forslag om en kombinert håndballhall og ishall. Det likte ordfører Rita Ottervik dårlig.

– Isen trenger minusgrader, håndball plussgrader, så dette forslaget er ko-ko sa hun.

6 ulike alternativer

Det var da rådmannen la fram sin anbefaling om lokalisering av ny storhall i Trondheim, ordføreren kom med sitt utbrudd. I utgangspunktet var det seks mulige lokaliseringer av storhallen som ble utredet av administrasjonen. Av de seks fikk politikerne bare oversendt to, nemlig det dyreste, Leangen 1, og det billigste, Elberg. Rådmannen anbefaler utbygging på Leangen.

Leangen 1 - eneste med skøytehall

Leangen 1

Plan for kombinertanlegg for skøyter og ballidretter.

Foto: Asplan Viak

Rådmannen mener Leangen er det beste alternativet fordi det er den eneste hallen hvor det er plass til skøyteidretten.

Hallen vil kunne forlenge skøytesesongen fra 1. september. En samlokalisering mellom anlegg for skøyteidretten og ballidretter er innovativt og vil være det første i sitt slag i Norge, skriver administrasjonen i sakspapirene.

– Et meningsløst forslag

Trondheimspolitikerne har, ifølge ordfører Rita Ottervik, vært opptatt av å få på plass en håndballhall så fort som mulig fordi det står massevis av unger i kø for å få mer treningstid og spilletid.

– Nå får vi et forslag som i tillegg til ballidrett skal huse skøyteløpere. Når håndballen trenger varme og isen er kald, da blir det ko-ko å kombinere, sier hun.

Hun inrømmer at språkbruken er spesiell, men sier det er for å si tydelig fra at hun ser forslaget som meningsløst. Hun mener det er forståelig at administrasjonen ser fordelene ved å redusere kostnadene til ishall, men er ikke villlig til å la dette gå ut over håndballen.

Utrede videre

Kommunaldirektør Morten Volden vil ikke kommentere ordførerens ko-ko-betegnelse av administrasjonens forslag.

– Vi mener det er fullt mulig å kombinere is- og håndballhall, men nå legger vi det forslaget til side. Det skal utredes nærmere og så får vi komme tilbake til det senere, sier han.

Krever fortgang

Hallen skal etter planen stå ferdig høsten 2011, og Ottervik har fortsatt håp om at de skal lykkes i å ta imot ivrige håndballspillere når sesongen starter. Hun krever nå at administrasjonene setter fullt trykk i arbeidet med håndballhall.

– Jeg har lært at dersom vi ikke sier tydelig fra blir hallene 4-5 ganger dyrere enn planlagt og det tar 3-4 år å få dem realisert. Håndballen trenger ny hall nå, sier hun.

Hun mener den skal kunne reises som planlagt og henviser til idrettshallen på Ranheim som ble bygget på rekordtid.

– Om det ikke snart blir fortgang fra administrasjonens side tar jeg spaden fatt og starter gravinga selv, sier ordfører Rita Ottervik til NRK.