Hopp til innhold

For få leger i Namsos

Statens helsetilsyn kritiserer barne- og ungdomsspykiatrien ved Sykehuset Namsos.

Sykehuset Namsos

Sykehuset Namsos har for få leger og psykologer innen barne- og ungdomspsykiatrien.

Foto: Sykehuset Namsos / NRK

Tilsynet mener avdelingen har for få leger og psykologer. Dermed klarer de ikke å gi pasientene et godt nok behandlingstilbud.

Melder for få avvik

I tillegg påpeker helsetilsynet noe mangelfull og usystematisk dokumentasjon av utrednings- og behandlingsplaner, og mener at avdelingen ikke har en god nok kultur for å melde avvik, skriver Helse Nord-Trøndelag på sine nettsider.

Statens helsetilsyn skriver i rapporten etter Namsos-besøket at det er et generelt trekk ved barne- og ungdomspsykiatriske enheter at det er vanskelig å rekruttere tilstrekkelig med leger og psykologer. Det betyr at BUP fortsatt ikke er like flinke som voksenpsykiatrien på noen områder.

– Har ansatt lege

– Vi tar tilsynets rapport alvorlig, og er i gang med tiltak for å rette opp situasjonen. Det er allerede ansatt en lege til, og vi arbeider med å ansette flere psykologer. Vi ser også på organiseringen og oppgavefordelingen internt i BUP, sier leder av Barne- og familieklinikken i Helse Nord-Trøndelag, Wenche Pedersen Dehli, til sykehusets nettside.

Dehli legger til at Barne- og familieklinikken har innført månedlig journalkontroll, og er i gang med å innføre system for utrednings- og behandlingsplaner.

– Vi kjente til disse problemene før tilsynet kom på besøk. Derfor gir rapporten oss god støtte i det videre arbeidet, og vi har et godt samarbeid med tilsynsmyndigheten rundt dette, sier Dehli.