Hopp til innhold

Politikere støtter Gelius

Nordtrønderske politikere engasjerer seg for Einar Gelius i den pågående avskjedssaken i Vålerenga menighet.

Einar Gelius

Nordtrønderske politikere støtter Vålerenga-prest Einar Gelius som tidligere var prest i Nord-Trøndelag.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Både stortingsrepresentant Arild Stokkan Grande (Ap) og Statssekretær Guri Størvold (Sp) har i dag tydelig uttrykt at de er sterkt uenig med Oslo-biskop Ole Christian Kvarne som ønsker å reise avskjedssak mot Gelius.

Stortingsrepresentant Arild Stokkan Grande kaller biskop Ole Christian Kvarme for Mullah.

Arild Stokkan-Grande
Foto: Bjørn Sigurdsøn, Sigurdsøn, Bjørn / Scanpix
Guri Størvold
Foto: NRK

– Han misbruker sin posisjon til å fremme intoleranse, sier han til VG Nett.

Det er i dag et opprør mot biskop Kvarme og den pågående avskjedssaken på ulike sosiale medier. Flere sentrale politikere har kastet seg inn i debatten om den omstridte soknepresten.

– Kirkens budskap skal være kjærlighet, men mullah Kvarme vil heller kneble, skriver Stokkan Grande blant annet på sin Twitter-konto .

– Jeg føler dessverre av den folkekirka jeg er glad i for mange saker har utstrålt en intoleranse, både i forhold til abort, homofili, samliv og nå denne saken som dreier seg om boka til Gelius, sier Stokkan-Grande til NRK.

Statssekretær Guri Størvold i Kommunaldepartementet går på sin Facebook-side til frontalangrep på Oslo-biskopen.

– Oslo-biskopen demonstrerer høyden under taket i Den Norske Kirke ved å ville kvitte seg med sogneprest Gelius. La oss beholde Gelius - men Kvarme kan vi godt klare oss uten, skriver Størvold på sin Facebook-side .

Beitstad menighet nord for Steinkjer vil gjerne ha tilbake Einar Gelius som prest. Gelius var prest der fra 1986 – 1995.

Vil sparke Vålerenga-presten

Tirsdag ble det kjent at Oslo-biskop Ole Christian Kvarme ønsker å reise avskjedssak mot Vålerenga-prest Einar Gelius . Gelius har blitt svært omdiskutert etter flere hendelser det siste året.

I september 2009 deltok Einar Gelius i en høstet kritikk etter at han deltok i en radioreklame før kampen mellom Vålerenga og Lyn, hvor Gelius «begravde» sportsklubben Lyn, som senere ble slått konkurs.

I oktober 2010 ga Einar Gelius ut boka «Sex i bibelen», en bok som har blitt sterkt kritisert av mange kristne , deriblant redaktøren i Vårt Land Jon Magne Lund. Biskop Ole Christian Kvarme mente at «Sex i bibelen» aldri skulle ha vært skrevet.

Biskop Ole Christian Kvarme

Biskop Ole Christian Kvarme har sagt at han ikke har spesielt lyst, men kommer likevel til å lese boka «Sex i Bibelen» av Einar Gelius.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX