Hopp til innhold

Slitte dekk delte Norge i to

Med såpeglatte dekk kjørte en bulgarsk trailersjåfør seg fast to ganger, og skapte store problemer for trafikken på E6 i Trøndelag.

Vogntog med glatte dekkk

Det bulgarske vogntoget skapte store problemer på E6 i Namsskogen i mange timer søndag ettermiddag.

Foto: Geir Ove Lindsetmo

Glatte dekk på vinterføre

Med disse dekkene prøvde den bulgarske sjåføren seg på trøndersk vinterføre. Det gikk ikke bra.

Foto: Geir Ove Lindsetmo

Trailersjåfør var veldig dårlig forberedt på den trønderske vinteren. Første gang han kjørte seg fast var i 15-tiden, i en bakke på E6 ved Sæterhaugen i Grong kommune.

Lastebilen sperret veien og skapte problemer for trafikken i flere timer. Han klarte etter hvert å komme seg løs på egen hånd, skriver Trønder Avisa.

Men bare noen få kilometer senere satte han seg fast igjen. Klokken 19 sto traileren på tvers ved Brekkvasselv i Namsskogan kommune.

Trønder Avisa skriver at traileren fortsatt sto fast klokken 22 søndag kveld, men at en kranbil var rekvirert for å få den fjernet.

– Jeg tipper at de som står i kø bak ham ikke er spesielt fornøyde, sa politiets operasjonsleder Jan Birger Jacobsen til avisen.

Lastebilsjåføren var overhodet ikke forberedt på trøndersk vinter. Det er ikke et ukjent problem for politiet.

Ifølge Jacobsen er det tre årsaker til at de setter seg fast:

  • dårlige dekk,
  • feil lasting,
  • føreren mangler kunnskap om hvordan man kjører på så glatt føre.

Trønder Avisa skriver at trailersjåføren har fått kjøreforbud, og den som skal motta varene han frakter, må stille garanti for å betale tilbake kostnadene med kranbil og bergningsassistanse.

Klokken 21.15 fikk NRK Trafikk denne meldingen:

I Nord-Trøndelag er politiet og bergingsbil er på veg til vogtoget som sperrar E6 like nord for Brekkvasselv. Ein lyttar har fortalt at ein kan køyre om ein lokal veg like sør for vogntoget som går til Brekkvasselv, men dette er ein liten veg og det er usikkert korleis føret der er og kor god vegen er.
Publisert kl 21:15

NRK Trafikk