Hopp til innhold

Northug nekta å svare

Under pressekonferansen med Petter Northug i dag ville han bare bli intervjuet av forfatteren av boka «Jakten på dyret». Da en journalist likevel prøvde å stille et spørsmål reiste skiesset seg og gikk.

Petter Northug går

Her går Petter Northug fra pressekonferansen for boka om seg selv. Han ville ikke svare på spørsmål direkte fra journalistene.

Foto: Even Nielsen / NRK

Petter Northug pressekonferanse om bok

John og Petter Northug på pressekonferansen.

Foto: Even Nielsen / NRK
Jakten på dyret boka om Petter Northug

Boka «Jakten på dyret» av Otto Ulseth.

Foto: Even Nielsen / NRK

Mange fotografer og journalister møtte opp da forfatter Otto Ulseth skulle presentere boka sammen med Petter Northug selv, far og manager John Northug og representanter fra forlaget Aschehoug.

Mens forventninga tydelig lå i lufta, satt langrennskongen selv mest og så ned på bordet foran seg eller ut i lufta.

Det kunne nesten virke som han var litt uinteressert.

Kun forfatteren fikk lov til å intervjue han. Grunnen var det nylig dødsfallet til bestemora hans. En tydelig preget Petter Northug svarte likevel kort på noen spørsmål fra Ulseth.

– Bildene skal jeg se på

– Du har ikke lest et ord av boka?

– Nei.

– Kommer du til å lese den, tror du?

– Jeg er så dårlig på lese, vet du.

– Det er mye bilder...

– Bildene skal jeg se på, flirer Northug, og legger til at nok kommer til å se nærmere på boka til våren. Altså når sesongen er ferdig.

Pressekonferanse bok Petter Northug

Det var stor interesse rundt boka til Petter Northug da den ble lansert i Trondheim.

Foto: Even Nielsen / NRK

De tre store

Otto Ulseth forfatter av Jakten på dyret

Forfatter Otto Ulseth måtte ta mange av intervjuene etter pressekonferansen.

Foto: Even Nielsen / NRK

Otto Ulseth brukte mye av konferansen til å snakke om de tre store langrennsutøverne i Norge. Oddvar Brå, Bjørn Dæhlie – og Petter Northug. Et tema han vier et helt kapittel til i boka etter å ha samla de to i Meråker i Nord-Trøndelag.

– For meg er de forbilder begge to. Det var jo først og fremst artig å få en dialog med dem. Da fikk vi snakka nært om hvordan de forberedte seg og tenkte, spesielt under mesterskap. Der var det større forskjeller enn det jeg trodde. Vi har gått våre egne veier og har tenkt litt ulikt.

Det at han blir sammenlignet med så store norske skinavn tenker han selv ikke så mye på.

– Når du er i bobla di, trener og gjør den jobben du skal gjøre, har du mest fokus på det, og ikke hvilken figur du framstår som, sier Northug.

Forsvant med fotografene i hælene

Da den drøye ti minutter lange seansen med Ulseth og Northug var over, prøvde likevel TV2 sin reporter seg på å stille et spørsmål via Otto Ulseth.

Før spørsmålet var ferdig stilt, var Northug på vei ut, med flere fotografer i hælene. Hovedpersonen selv forsvant raskt fra stedet uten noen kommentarer.

Og igjen sto forundra journalister.

Han må beskytte seg

John Northug

Manager og pappa, John Norhug.

Foto: Even Nielsen / NRK

Pappa Northug tror ikke grunnen til sønnens reaksjon er at han er engstelig for de spørsmålene han kunne ha fått.

– Petter har stor oppmerksomhet i hverdagen, ikke bare fra journalister, men fra andre også. Han må bare beskytte seg mot det og gjøre sine valg, sier John Northug.

Bare to dager før pressemøtet for boka var begravelsen til bestemora.

– Det at han var i begravelse til bestemora på tirsdag, setter selvsagt sine spor. Det gjorde at han ikke hadde så mye overskudd til å møte media i dag.

Familien er glad for at boka nå har kommet ut.

– Vi syns det er trivelig å se en annen side av Petter enn det som blir framstilt. For oss han er han en varm, fin gutt som tar godt vare på brødrene sine, og er veldig familiær.