Hopp til innhold

Ågemusiker vil bli Rockheim-sjef

Han har spilt på med Åge Aleksandersen og DDE. Nå vil han bli direktør for det nasjonale senteret for pop og rock i Trondheim. Tidligere har han vært sjef for Rock City i Namsos.

Rockheim

10 kvalifiserte søkere kjemper om toppstillinga på Rockheim.

Foto: Hans H. Bjørstad og Geir Mogen/Rockheim

Terje Tranaas er en av ti søkere på direktørstillinga på Rockheim. Fem av dem vil ikke ha sine navn offentliggjort, de siste er offentlige. I tillegg til Tranaas er det blant de fem, en søker med bakgrunn fra politiet, en IKT konsulent og to fra musikkbransjen.

Søknadsfristen gikk ut lørdag.

Tranaas selv vil ikke si noe om saken nå.

Musikererfaring

Tranaas er utdannet tannlege, spiller tangentinstrument og har erfaring fra lydstudio i kulturhuset i Namsos. Han har spilt i flere band, blant annet med Stein Ingebrigtsen, D.D.E. og gikk til Sambandet da Åge Aleksandersen gjenforente dem i 2002.

Han hadde en lederjobb i Rock City i Namsos, en jobb han sa opp i november i fjor.

En direktørstilling på Rockheim virker nok forlokkende for mange, ikke minst etter at alle prognoser ble sprengt allerede etter to måneders drift.

Lukrativ jobb

– Dette er ei spennende søkerliste til jobben som kanskje er en av de mest spennende lederjobbene innen museum for tida. Vi har ti godt kvalifiserte søkere, sier leder for museene i Sør-Trøndelag, Suzette Paacsche.

Hun vil naturlig nok ikke vurdere søkerne hver for seg, men sier at de er på jakt etter en person som har god kjennskap til pop, rock og økonomistyring og er utviklingsrettet og utadvendt. Og ikke minst har et godt nettverk. For nå skal Rockheim forlate prosjektfasen og gå over til hverdagsdrift.

Nyhetens interesse varer kanskje ikke mer enn halvannet halvt år, som prosjektleder Arvid Esperød uttalte til NRK.no for ei tid tilbake.

Utstilling på Rockheim i Trondheim

Her konkurrerer du med vennene dine om å få spilt 'din' artist.

Foto: Geir Mogen/Rockheim

Trenger ildsjel

– Vi trenger noen som også brenner for bransjen og vil utvikle Rockheim videre, sier Paasche.

25. november skal styret for Museene i Sør-Trøndelag behandle saken. På bordet ligger også direktørstillingene ved Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum og Trondheim kunstmuseum, begge i Trondheim. Her har sju søkt stillinga på Sverresborg og fire på kunstmuseet.

– Vi ønsker oss flere søkere til disse museene og utvider søknadsfristen. Nå er de nåværende søkerne kvalifiserte og aktuelle, men vi vil gjerne ha flere, sier Paasche.

De har ikke avgjort hvor lenge søknadsfristen skal utvides.