Hopp til innhold

Feil på mange bygg i Trøndelag

Bygninger i Trondheim, Steinkjer, Namsos, Lierne og Flatanger har konstruksjonsfeil. Overhalla Cementvare, OCEM, har ansvaret.

Liernehallen

Liernehallen ble stengt ei uke etter åpninga for å utbedre bygningsmessige avvik.

Foto: Lierne kommune

Overhalla Cementvare undersøker om det kan være feil i konstruksjonen av betongelementer på enda flere bygninger. Flere bygg sjekkes.

Oppdaget i Flatanger

At noe var galt ble først oppdaget av hovedentreprenøren som holdt på med den nye hallen til Flatanger settefisk. Det viste seg at takbjelkene i betong, montert av Overhalla Cementvare, ikke lå godt nok inn på bæresøylene.

Det førte til at også Liernehallen ble undersøkt. Liernehallen ble stengt bare ei uke etter åpningen. Det ble oppdaget feil i bærende elementer i bygningen, levert av OCEM, og feilene måtte utbedres.

Avvik på gamle bygg

NRK vet at det også er funnet feil på Dekkmann i Namsos og på Byggmakker i Steinkjer, som er rettet opp. Både hos Otto Moe og Bilsentret i Namsos er det funnet avvik.

Dette er bygg som er fire år gamle, og feilene bekreftes av styreformann i Overhalla Cementvare, Robert Williamsen.

- Dette er vesenlig mindre avvik enn det som er oppdaget i nye bygg som er ferdigstilt i år. Vi kommer til å undersøke bygg som er som er satt opp for å se om bæreevnene er redusert, sier han. Hovedproblemet for bedriften er en spesiell type betongelement.

Opprørt over feilene

Folk i byggebransjen som NRK var i kontakt med onsdag sier at de aldri har opplevd noe slikt tidligere. Flere er opprørt over feilene. Ved Hent AS i Trondheim går de gjennom to mindre bygg som er oppført med de aktuelle takelementene. Her sier de vil følge med på det OCEM har gjort og vil gjøre for dem i framtida.