Hopp til innhold

Perry irritert over sjansesløseri

Ranheim kjørte over Tromsdalen med 10 mann - men sløste bort to poeng i opprykkskampen.

Video 1-RANH-TROMSD-290810-WS_MXF_Innboks.MP4

Se høydepunktene fra kampen.

- Vi har full kontroll og bør selvsagt vinne med tre-fire mål. Vi har åtte store sjanser i andreomgangen, mens de scorer på sine to eneste. Vi søler bort de mulighetene vi får, og da står vi igjen med ett poeng, sier en noe irritert Per Joar Hansen til NRK etter kampen.

Nedskalling

Per Joar Hansen

Ranheim-trener Per Joar Hansen var skuffa etter at Ranheim bare klarte 2-2 mot Tromsdalen

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Ranheim åpna best i kveldssola i Trondheim, og allerede etter fire minutter hadde Jo Sondre Aas en gigantmulighet til å sende vertene i føringa. Men avslutninga alene med Tromsdalen-målvakt Morten Bredal-Thorsen ble for svak. Hjemmelaget fortsatte å styre det meste den første halvtimen, og det var fullt fortjent da Kenneth Dokken klinte ballen i krysset etter 28 spilleminutter.

Bare et par minutter senere svartnet det imidlertid for midtbanespiller Martin Grønning. Tromsdalen-back Eirik Erlandsen ble sint etter ei hard takling fra Grønning, som svarte med noe som så ut som en nedskalling. Dommer Bjørn Hansen trakk resolutt opp det røde kortet.

- Den utvisninga tror jeg er helt grei. Det er selvsagt fullstendig uakseptabelt at vi får røde kort på den måten. Det gjør det veldig vanskelig for oss, og sluttresultatet kunne godt sett annerledes ut uten den utvisninga, sier Hansen.

Sjansesløseri

Hansen foretok et taktisk dobbeltbytte rett etter utvisninga, men det var Tromsdalen som kom best i gang i den andre omgangen. Ranheim-keeper Lindberg kom for seint ut og felte Tromsdalens Vegard Lysvoll i straffefeltet etter 53 minutter. Kaptein Jonas Johansen var sikker fra 11-meteren, og lagene var like langt.

Etter det handla det meste om hjemmelaget. Jo Sondre Aas fikk en ny mulighet alene med keeper, men avslutta svakt utenfor. Etter 63 minutter var imidlertid Ranheim-angriperen klinisk da han fikk stå for seg selv inne i boksen og fange opp et mislykka skudd fra Kenneth Dokken. Aas vendte opp og satte ballen sikkert til side for TUIL-keeperen.

Og i løpet av de ti neste minutten både kunne og burde hjemmelaget ha punktert kampen. Først mislyktes både Espen Sødahl og Geir Holthe en mot en mot gode Bredal-Thorsen i Tromsdalen-målet. Deretter banka Jo Sondre Aas ballen i tverrliggeren fra 16-meteren, før Tromsdalen-forsvaret panisk fikk klarert ballen fra streken etter den påfølgende corneren. Ranheim-spillerne jublet for mål, men dommer Hansen mente ballen ikke var over streken.

Sein utlikning

I stedet var det bortelaget som svarte nok en gang drøyt fem minutter før slutt. En ball ble lempet inn i feltet og havna i føttene på en helt umarkert Morten Nilsen. Den nysignerte TUIL-spissen gjorde ingen feil, og satte volleyen utagbart til side for Lindberg.

Og som om ikke det skulle være nok - på overtid følte Ranheim seg snytt for straffe. Vegard Voll ble hindret i en duell, og i protestene som fulgte ble både Per Joar Hansen og Otto Ulseth vist opp på tribunen.

- Det er et par avgjørelser som kan diskuteres. Både om den ballen var inne, og i hvert fall én soleklar straffesituasjon helt på tampen der. Men når det er sagt, har vi mer enn nok målsjanser til å avgjøre kampen i andre omgang, sier Hansen til NRK.

(saken fortsetter under bildet)

Jo Sondre Aas

Ett mål, men mange brente sjanser for Jo Sondre Aas mot Tromsdalen.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Skuffa målscorer

Jo Sondre Aas var heller ikke fornøyd med to tapte poeng mot bunnlaget fra Tromsdalen.

- Når vi har kriga så lenge og det bare er fire-fem minutter igjen, er det utrolig bittert å få den imot.

Spissen fikk én scoring i dag, men innrømmer at det burde ha vært flere.

- Det er sånne sjanser som man skal sette. Vi tar med oss det poenget vi får, men det er klart vi burde ha vunnet i dag, sier Aas til NRK.

Med Fredrikstad-tap mot Follo i kveld er Ranheim fortsatt for fullt med i kampen om direkte opprykk til Eliteserien. Men det er et ikke-tema i klubben.

- Vi får bare komme over skuffelsen, og tenke framover mot neste helg. Opprykk tenker vi ikke på, hevder Ranheim-spissen, sier Jo Sondre Aas.

Og får støtte fra treneren.

- Vi tenker fra kamp til kamp og fra helg til helg. All heder og ros til innsatsen vår i dag, men det er selvsagt skuffende at vi ikke er god nok i de avgjørende situasjonene, sier trener Per Joar Hansen til NRK.