Hopp til innhold

Rica har tro på rockehotell

Hotellkjeden Rica har stor tro på å lykkes når de nå satser på et nytt hotell i Namsos.

Rock City

Det skal investeres 225 millioner kroner i Namsos Rock City og rockehotellet.

Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

– Det blir en spennende oppgave, vi skal ha mellom 25.000 og 30.000 gjester som skal bo på dette hotellet gjennom et år, sier Ole Jacob Wold, konsernsjef i Rica-kjeden.

Landets første rockehotell skal bygges i tilknytning til Namsos Rock City. Hotellet skal ha 96 rom og 200 senger, det skal også inneholde en restaurant, bar og fem møterom.

Tror på lønnsomhet

Da grunnsteinen til rockesenteret og hotellet ble lagt ned denne uken sa konsernsjefen at Rica har regnet på hotelldrift i Namsos flere ganger, uten å finne det lønnsomt. Det har også andre gjort.

Men nå mener Wold at samspillet med Namsos Rock City gjør at det er en stor grobunn for å lykkes med hotelldrift i byen.

Grunnsteinen til Rock City

Grunnsteinen til Rock City.

Foto: Kjartan Trana / NRK

– Dette blir en suksess, det blir et praktfullt hotellbygg og det blir et praktfullt Rock City. Og når man har en beliggenhet nesten nede i sjøkanten midt i byen med praktfulle omgivelser er jeg sikker på at dette blir veldig, veldig bra, sier Ole Jacob Wold.

Åpner i 2011

Den gitarformede grunnsteinen skal forøvrig bygges ned i en glassgang mellom Rock City og rockehotellet slik at den kan beskues i framtida.

Det nye hotellet i Namsos skal åpne i oktober neste år.