Hopp til innhold

Sorg i Meråker

Meråker videregående skole er sterkt preget av dødsulykken som to av skolens elever var involvert i torsdag.

Minnestund i Meråker

Dødsulykken preget Meråker videregående skole.

Foto: Tor Aage Hansen / NRK

– Fokuset i dag er å ta vare på elevene og å ta vare på hverandre, sier rektor ved Meråker videregående skole, Kjell Lundemo.

Starten av skoledagen begynte med at elevene ble informert om at 17 år gamle Ronja Ailin Pedersen fra Bjerkvik i Nordland omkom i natt av skadene hun pådro seg i ei utforkjøring i går ettermiddag. Politiet var også til stede på skolen i dag.

Den omkomne 17-åringen gikk på skigymnaset i Meråker, og var aktiv skiskytter i Bjerkvik IL.

En 19 år gammel mann skal ha mistet kontrollen over bilen de satt i under ei forbikjøring ved Turifoss på E14. Bilen ble kastet 40 meter av gårde, og 17-åringen ble kastet ut av bilen. Ulykken skjedde ved 16-tiden.

Rektor ved Meråker videregående skole, Kjell Lundemo.

– Fokuset i dag er å ta vare på elevene og å ta vare på hverandre, sier rektor ved Meråker videregående skole, Kjell Lundemo.

Foto: Thor Aage Hansen

19-åringen ble lettere skadd, og vil ifølge St. Olavs hospital i Trondheim bli utskrevet i løpet av dagen. Han er også elev ved Meråker videregående skole.

Hjelpetilbud

I formiddag samlet skolen elevene og informerte om hvilket tilbud de kunne få hvis de hadde behov for å snakke med noen. De som følte behov for å gå tidligere hjem fikk tillatelse til det.

Ifølge rektor er det satt opp bilde, lys og blomster inne i en hall på skolen, men pressen får ikke slippe inn.

– Det er planlagt minnestund mandag, men tidspunktet er ikke klarlagt, sier rektor Lundemo.

Ifølge vår reporter på stedet kan han se elever som holder rundt hverandre og de snakker lavt. Ifølge rektor var det mange som kjente jenta, men også mange som ikke gjorde det, så reaksjonene blant elevene er delte.

Ulykke Meråker

17 år gamle Ronja Ailin Pedersen døde natt til fredag av skadene hun pådro seg etter en bilulykke ved Meråker.

Kjørte forbi 2-3 kjøretøy

Politiet og Statens Vegvesen har foretatt undersøkelser på ulykkesstedet i dag. Ifølge etterforskningsleder ved Stjørdal lensmannskontor, Jan Erik Svendsen, tyder mye på at 19-åringen var i ferd med å kjøre forbi flere kjøretøy, deriblant et vogntog, da ulykken skjedde.

Ifølge vitneforklaringer og undersøkelsene havnet bilen utenfor asfaltkanten med venstre for- og bakhjul på venstre side av vegen. Dette skjedde like ved en lyktestolpe, og sporene viser at bilføreren har svingt rattet hardt til høyre for å unngå stolpen.

Dermed ble bilen stående på tvers av fartsretningen, og har litt kastet rundt og landet over 40 meter unna, før den forsatte å rulle rundt.

– Bilen hadde høyere hastighet enn de andre bilene, men vi kan foreløpig ikke konkludere med at det er snakk om stor hastighet, sier Svendsen.

Det er også uklart om 17-åringen som omkom brukte bilbelte.

– Vi kan foreløpig ikke konkludere om beltet er revet av eller om det ikke ble brukt, sier etterforskningslederen.