Godset klar for sin sjuende semifinale

Strømsgodset ble et par nummer for store for Ranheim. Det ble et enormt press på Ranheims mål etter som laget gikk tom for krefter.

Les om hvert spark på ballen i kvartfinalen mellom Ranheim og Strømsgodset.

Adelslaget Strømsgodset vant 2-1 og går til sin sjuende semifinale. De seks foregående har alle endt med seier, selv om det er mange år siden nå.

Førstedivisjonslaget Ranheim var lenge fullt på høyde med eliteserielaget Strømsgodset, men utover i andre omgang ble det tydelig å se forskjellen på de to divisjonene.

Kalddusj

Strømsgodset åpnet med selvsikkert spill, men ble raskt klar over hvem de hadde å gjøre med.

Ranheim kom på farlige kontringer, og etter snaut fire minutters spill var Jo Sondre Aas i skuddposisjon like utenfor SIFs 16-meter. Han brenner av et hardt skudd som SIFs keeper Adam Larsen kanskje burde tatt. Men Larsen står på feil fot.

Ranheims Jo Sondre Aas feirer 1-0 målet.

SIF kom sterkt tilbake

Etter denne kalddusjen klarer Strømsgodset å komme tilbake, og truer Ranheim i flere gode angrep.

Begge lag har store målsjanser, men det blir ikke mål før Muhammed Keita i det 44. minutt setter inn en retur fra Ranheim-keeper Andreas Lindberg.

Lars Christopher Vilsvik slo inn til Rnkovic, som skyter ballen rett på keeper Lindberg. Han må gi en retur som havner rett i bena til Keita, som bare kan trille ballen inn i det åpne målet.

Begge lagene går til pause med ett mål hver.

Muhamed Keita scorer og jubler etter utlikning 1-1 i kvartfinalen i NM kampen Ranheim - Strømsgodset.

– Vi lager flere mål

– Vi ble liggende for lavt etter vår skåring, sier Ranheims assistenttrener Otto Ulseth til NRK2 i pausen.

– Nå trenger vi en pause. I andre omgang må vi bli bedre i forsvarsspillet. fremover er vi fortsatt farlige.

SIFs assistenttrener Tomas Andre Ødegaard berømmer Ranheim for godt spill i starten.

– Men så får vi til pasningsspillet vårt. Det må vi bare fortsette med. Da skårer vi mer i andre omgang, sier Ødegaard.

Han fikk veldig rett i det.

Fredrik Nordkvelle (bak t. v.) scorer mot Ranheim.

Godset skårer og dominerer

I andre omgang har Ranheim flere store sjanser, men uten å få uttelling. Det får derimot SIF.

Etter 73 minutters spill header Fredrik Nordkvelle ballen utagbart i lengste hjørne.

Herfra og ut klarer ikke Ranheim å summe seg. SIF presser hardt. Ranheim har nok med å forsvare egen 16-meter.

Det blir tydelig for alle at Ranheim-spillerne ikke har krefter til å følge henge med når Godset setter opp farten. Fire mann alene med keeper i en kontring sier det meste. Men Ranheim-keeper Andreas Lindberg sørger for et hederlig resultat for Ranheim.

Se sammendrag av kampen

Video NM Cup Ranheim - Strømsgodset 1-2

– Vi hadde sjansen

Ranheims trener Per Joar Hansen synes det ble en fartsfylt kamp, som Ranheim hadde muligheten til å avgjøre til sin fordel.

– Vi har tre store sjanser i begynnelsen av andre halvdel. Når vi ikke klarer å omsette dem i skåringer, så blir vi liggende bakpå.

– Etter at Strømsgodset gikk i ledelsen er det de som kontrollerer kampen.

All ære til Ranheim

SIF-trener Ronny Deila gir amatør-Ranheim full honnør for innsatsen.

– Ranheim er et hardt arbeidende lag som er godt organisert. De klarte å få kampen inn i sin gate i første omgang. Vi slurver vanvittig med ballen i den perioden.

- Vi merker at det er vanskelig å spille hurtig på en tørr kunstgressbane. Heldigvis har vi en god keeper, og jeg er fornøyd med at vi går videre.

Fredrik Nordkvelle takker Ranheim-spillerne for kampen.

Matchvinner Fredrik Nordkvelle gliser fra øre til øre etter kampen.